slusaonica01
livestream01

Radio Pag gradonacelnik Fabijanic

U razgovoru za Radio Pag, gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je svim građanima Grada i otoka Paga poželio sretnu Novu godinu. Govoreći o aktualnoj financijskoj situaciji u Gradu Pagu, gradonačelnik Fabijanić je rekao kako je prošla, 2019. godina, bila najturbulentnija u posljednjih pedesetak godina.


"Prošle godine Grad Pag je platio preko pet i pol milijuna kuna na ime ovrha, pravomoćnih presuda, kredita za vrtić i nagodbi," rekao je gradonačelnik Fabijanić. "Sve to bio je jako teško napraviti, ali sa zadovoljstvom mogu reći kako je sada konačno financijska situcija Grada Paga konsolidirana. Kada smo došli na vlast, znali smo u što idemo. Uspjeli smo podići proračun za sedam milijuna kuna i to je temelj financijske konsolidacije, a uspjeli smo u tome bez povećanja nameta građanima Grada Paga. Brojne sudske ovrhe su naslijeđene od prije dvadeset i više godina, a nedavno su nam stigle i tri nove obveze, plaćanje za staru zgradu policije koja je nacionalizirana prije šezdeset godina, zatim plaćanje zbog krivo izračunatog poreza za zemljište obitelji Sabalić koje je prodano prije trideset godina i postupak nagodbe s odvjetničkim uredom Maržić koji je zastupao Jovića. O sudskim postupcima koji se vuku deset, dvadeset godina i više godina nije se vodila briga, ali smo odlučili razgovarati s ljudima, pregovarati i sve to riješiti. Napravit ćemo projekciju svih postupaka, ovrha, presuda, uplata po kreditu, svega s čime smo se u tom smislu bavili i to ćemo prezentirati javnosti. Grad Pag će podržavati sve što je do sada podržavao, u nešto manjem obimu, ali od ničega nećemo odustati. Grad Pag je sada stabilna jedinica lokalne samouprave. Nema novih zaduživanja i redovito servisiramo sve obveze. Znači, najgore je prošlo i idemo dalje s novim projektima, s uređenjem luke, Starog grada, Prosike, Bašace, poslovne zone Proboj, s uređenjem sakralnih građavina i s još puno toga, sve to na dobrobit Grada Paga i svih građana Paga, a to građani od nas i očekuju."

Josip Portada

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK