slusaonica01
livestream01

Radio Pag Opcina Kolan stipendije

Na temelju Odluke o stipendiranju studenata i učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja s područja Općine Kolan, Jedinstveni upravi odjel raspisao je natječaj za dodjelu stipendija studentima i učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja s prebivalištem na području Općine Kolan u akademskoj/školskoj godini 2019./2020.


Pravo na dodjelu stipendija imaju studenti i učenici koji se obrazuju za deficitarna zanimanja te udovoljavaju slijedećim uvjetima:
-državljani su Republike Hrvatske,
-imaju prebivalište na području Općine Kolan u neprekidnom trajanju od tri godine prije objave natječaja za stipendije,
-roditelji (najmanje jedan) ili skrbnici imaju prebivalište na podruju Općine Kolan najmanje tri godine prije objave natječaja za stipendije,
-redoviti su ili izvanredni studenti preddiplomskih, diplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih i stručnih studija u Republici Hrvatskoj,
-prvi put su upisali akademsku godinu, odnosno da su redovno upisali narednu akademsku godinu (studenti),
-nisu korisnici i neke druge stalne novčane stipendije,
-svladali su nastavni program iz prethodne školske godine bez ponavljanja razreda (učenici)
-imaju prosjek ocjena završnog razreda osnovne škole, odnosno prethodno završenog razreda srednje škole minimalno 3,00 (učenici)
Sukladno Odluci o stipendiranju studenata i učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja s područja Općine Kolan deficitarnim strukovnim zanimanjima smatraju se autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, limar, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, konobar, mesar, obućar, pekar, plinoinstalater, poljoprivredni i veterinarski tehničar, slastičar, soboslikar-ličilac, stolar, strojobravar, tesar, tokar, turističko-hoteljerski tehničar, vodoinstalater, zidar, prodavač, geodetski tehničar, medicinska sestra-medicinski tehničar.
Visina mjesečne stipendije iznosi za učenike srednjih škola 500 kuna mjesečno, a za studente 1000 kuna mjesečno.
Stipendija se dodjeljuje za razdoblje jedne školske, odnosno akademske godine, a isplaćuje se u 9 jednakih obroka. Isplata stipendija vrši se u skladu s financijskim mogućnostima Proračuna Općine. Općina u slučaju nedostatka proračunskih sredstava može automatski obustaviti isplatu stipendija, odnosno otkazati ugovor o stipendiranju. Općina je dužna korisnika stipendije obavijestit o raskidu ugovora.
Učenici i studenti koji nemaju sufinancirani prijevoz po drugoj osnovi, imaju pravo na naknadu jedne putne karte mjesečno, uz predočenje plaćene karte.
Pravo na stipendiju nemaju:
-učenici koji se školuju izvan otoka Paga za zanimanja za koja je u tekućoj školskoj organizirano školovanje na području otoka,
-korisnici kredita i/ili stipendija po drugoj osnovi
-studenti stariji od 26 godina, izuzev redovitih studenata poslijediplomskih studija.
Kandidati za dodjelu stipendije, u roku otvorenom za dostavu prijava, dužni su dostaviti obrazac prijave za dodjelu stipendija, presliku domovnice ili osobne iskaznice, potvrdu MUP-a o prebivalištu na području Općine Kolan, dokument kojim se dokazuje upis u srednju školu koja izvodi programe za stjecanje deficitarnih zanimanja, odnosno u određeni razred srednje škole (dokumentom se potvrđuje status redovitog učenika i status učenika vezano uz neponavljanje razreda) ne stariji od trideset dana od dana podnošenja prijave, presliku svjedodžbe prethodnog razreda srednje škole, odnosno presliku svjedodžbe završnog razreda osnovne škole za učenike koji su upisali prvi razred srednje škole, potvrdu studija o redovnom upisu u akademsku godinu, izjavu da nije korisnik kredita i/ili stipendije po drugoj osnovi, izjavu o privoli.
Prijave za dodjelu stipendija, s potrebnom dokumentacijom i naznakom "Natječaj za dodjelu stipendija-ne otvarati" podnose se Jedinstvenom upravnom odjelu, koji na temelju propisanih kriterija izrađuje, posebno za učenike, posebno za studente, prijedlog liste za dodjelu stipendija.
Na temelju prijedloga iz prethodnog stavka načelnik donosi odluku o dodjeli stipendija kojom se utvrđuju kandidati koji ostvaruju pravo na stipendiju.
Sva pojedinačna prava i obveze kandidata koji udovolje kriterijima utvrdit će se posebnim ugovorom između stipendista i Općine Kolan.
Kandidati će o ishodu postupka izbora biti obaviješteni u roku od 8 dana od završenog izbora putem web stranice Općine Kolan.
Prijava se, uz traženu dokumentaciju, podnosi u roku od petnaest dana od dana objave natječaja osobno u prostorijama Općine Kolan ili poštom kao preporučena pošiljka na adresu Općina Kolan, Trg kralja Tomislava 6,
23251 Kolan, s naznakom "Natječaj za stipendije-ne otvarati".
Prijave dostavljene nakon rokam kao i nepotpune prijave, neće se razmatrati.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK