slusaonica01
livestream01

Radio Pag Novalja Uvodna konferencija Inkubator

U Gradskoj vijećnici Grada Novalje održana je uvodna konferencija projekta "Izgradnja i opremanje Poduzetničkog inkubatora Ragan" i projekta "Proširenje zajedničke infrastrukture PZ Čiponjac". Projekt Izgradnje i opremanja Poduzetničkog inkubatora Ragan sufinancira se bespovratnim sredstvima u iznosu od 7.089.255,21 kunu, a izgradit će se zgrada neto korisne površine 876,60 m2, 16 inkubacijskih jedinica, multimodalna konferencijska dvorana, 3D printer i CNC stroj koji će biti na raspolaganju budućim poduzetnicima. Projekt Proširenja zajedničke infrastrukture PZ Čiponjac sufinancira se bespovratnim sredstvima u iznosu od 8.980.795,97 kuna, a širit će se mreža fekalne i oborinske kanalizacije, uredit će se prometnice, zelene površine i Distributivno telekomunikacijske kanalizacije i proširiti mreža javne rasvjete.


"Uređenje infrastrukture s Poduzetničkim inkubatorom i spojem kvalitetne prometnice s državnom cestom cijela Poduzetnička zona dobit će jedan veliki zamah. Tijekom ljeta dnevni promet automobila na zaobilaznici je veći od 24.000 vozila te je rasterećenje zaobilaznice i izlazak na državnu cestu za Novalju i njeno stanovništvo od velikog značaja. Ova dva projekta su veliki vjetar u leđa cijelom stanovništvu Grada Novalje, kao i svim gospodarstvenicima na području grada. Novalja, osim u turizmu, ima trend rasta i u drugim granama gospodarstva, što se reflektira na sam grad i na cjelokupnu demografsku sliku, a što dokazuje i rezultat povećanja broja stanovnika od nekih 15% u odnosu na zadnji popis stanovništva iz 2011. godine," naglasio je gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo.
"Ovakvi projekti su značajni za mikro, malo i srednje poduzetništvo koje čini 99,6% svih ukupnih poduzetničkih subjekata u Hrvatskoj i generiraju više od 67% zaposlenih te se s ovakvim projektima svim budućim poduzetnicima pružaju preduvjeti za ostvarenje poslovnih ideja i uspjeha. Grad Novalja je, sa svojim timom, radom i upornošću, uspjela realizirati ove projekte bez obzira na sve izazove koji su se nalazili ispred njih," naglasila je pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac.
Uvodnoj konferenciji prisustovao je i pomoćnik ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Damir Juzbašić te partner na projektu Izgradnje i opremanja Poduzetničkog inkubatora Ragan, Dario Zorić iz Riječke razvojne agencije Porin.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK