slusaonica01
livestream01

Radio Pag Grad Pag natjecaj

Grad Pag raspisao je Javni natječaj za financiranje javnih potreba u 2020. godini te poziva sve udruge i druge organizacije civilnoga društva (zaklade, privatne ustanove, vjerske zajednice i druge neprofitne organizacije) da se prijave na ovaj javni natječaj za financiranje programa/projekta u okviru Programa javnih potreba za 2020. godinu.



U Proračunu Grada Paga za 2020. godinu planirana su sredstva za:
-Javne potrebe u kulturi 188.000 kuna,
-Javne potrebe u sportu 300.000 kuna,
-Programi udruga proizašle iz Domovinskog rata 26.000 kuna,
-Programi udruga civilnog društva 7.000 kuna,
-Donacije župnim uredima i samostanima 130.000 kuna,
-Donacije za sanaciju sakralnih objekata 50.000 kuna,
-Javne potrebe iznad standarda u osnovnom školstvu 17.000 kuna,
-Javne potrebe iznad standarda u srednjem školstvu 51.000 kuna.

Kroz Program javnih potreba podupiru se programi/projekti usmjereni na odgoj i obrazovanje, kulturu, tehničku kulturu, sport, socijalnu skrb, zdravstvo i ostale programe/projekte iz područja od interesa za opće dobro.
Grad će dodjeljivati sredstva za financiranje programa i projekata korisnicima uz uvjet da su upisani u Registar udruga odnosno drugi odgovarajući registar, da su upisani u Registar neprofitnih organizacija, svojim statutom su se opredijelile za obavljanje djelatnosti i aktivnosti koje su predmet financiranja i kojima promiču uvjerenja i ciljeve koji nisu u suprotnosti s Ustavom i zakonom, Program/projekt koji prijave na javni natječaj treba biti ocijenjen kao značajan, kvalitetan, inovativan i koristan, za razvoj civilnoga društva i zadovoljenje javnih potreba Grada definiranih razvojnim i strateškim dokumentima, da su uredno ispunili obveze iz svih prethodno sklopljenih ugovora o financiranju iz proračuna Grada i drugih javnih izvora, nemaju dugovanja s osnove plaćanja doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje i plaćanja poreza te drugih davanja prema državnom proračunu i proračunu Grada, da se protiv korisnika, odnosno osobe ovlaštene za zastupanje i voditelja programa/projekta ne vodi kazneni postupak i nije pravomoćno osuđen za prekršaje ili kaznena djela definirana Uredbom, općim aktom imaju uspostavljen model dobrog financijskog upravljanja i kontrola te način sprečavanja sukoba interesa pri raspolaganju javnim sredstvima, imaju utvrđen način javnog objavljivanja programskog i financijskog izvješća o radu za proteklu godinu, imaju zadovoljavajuće organizacijske kapacitete i ljudske resurse za provedbu programa ili projekta, programa javnih potreba, javnih ovlasti, odnosno pružanje socijalnih usluga, uredno predaju sva izvješća Gradu i drugim institucijama.
Dodatni uvjeti koje korisnici moraju ispuniti u svrhu ostvarivanja prednosti u financiranju su financiranje iz drugih izvora (nadležna ministarstva, županija, zaklada, EU fondova, privatnih donatora i sl.), uključenost volonterskog rada, posebice mladih, koji na taj način stječu nova znanja i vještine, umrežavanje i povezivanje sa srodnim udrugama, ostvarivanje međusektorskog partnerstva udruga s predstavnicima javnog i poslovnog sektora u svrhu jačanja potencijala za razvoj lokalne zajednice i dr.
Podnositelji prijava dužni su uz prijavu na Natječaj dostaviti dokumentaciju: Obrazac B1 Opći podatci o prijavitelju, Obrazac B2 Opis programa ili projekta, Obrazac B3 Proračun programa ili projekta, Obrazac B4 Izjava o nepostojanju dvostrukog financiranja, Obrazac B5 Izjava o nekažnjavanju, Dokaz o registraciji udruge, Dokaz o financiranju iz drugih izvora (ukoliko postoji-ugovor, potvrda i sl.), potvrda nadležne Porezne uprave iz koje je razvidno da podnositelj prijave nema nepodmirenih obveza ne starija od 30 dana od dana raspisivanja natječaja, potvrda Grada Paga da prijavitelj nema nepodmirenih obveza prema Gradu ne starija od 30 dana od dana raspisivanja natječaja, podaci o članovima udruge.
Rok za podnošenje programa/projekta je 15 dana od dana objave Natječaja na mrežnim stranicama i oglasnim pločama Grada Paga.
Prijave se dostavljaju isključivo na propisanim obrascima, koji su zajedno s Uputama za prijavitelje i ostalom natječajnom dokumentacijom, dostupni na mrežnoj stranici Grada Paga www.pag.hr
Popunjena i ovjerena prijava zajedno s potrebnom dokumentacijom dostavlja se osobno (predaja u pisarnici Grada Paga) ili preporučeno poštom na adresu: Grad Pag, Branimirova obala 1, Pag (Prijava na natječaj za Javne potrebe za 2020. godinu ) – NE OTVARATI-
Sa svim udrugama kojima će biti odobrena financijska sredstva Grad će potpisati ugovor o financiranju programa ili projekata najkasnije 30 dana od dana donošenja odluke o financiranju.
Sredstva namijenjena financiranju programa/projekta isplaćivat će se sukladno ostvarenim proračunskim prihodima Grada Paga, odnosno ovisno o dinamici punjenja proračuna Grada Paga. Ukoliko proračunski prihodi budu manji od planiranih, namijenjena sredstva se neće isplaćivati ili će se isplaćivati u umanjenom iznosu, do ostvarenja planiranih proračunskih prihoda
Sve dodatne informacije nalaze se u Uputama za prijavitelje koje su zajedno s ostalom natječajnom dokumentacijom objavljene na mrežnoj stranici Grada Paga: http://www.pag.hr, a također mogu se dobiti i telefonom na broj 023/600-837, odnosno na adresu e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK