slusaonica01
livestream01

Radio Pag Novalja stanoovi

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u 2018. godini izgrađeno je više od 10.000 stanova, a najveći broj stanova izgrađen je u Zadru, Splitu i Dubrovniku. Međutim, kako navodi portal gradonačelnik.hr, gledaju li se podaci na svakih 1.000 stanovnika, tada je preklani Grad Novalja imala najveći broj završenih stanova na 1.000 stanovnika, a slijede Cres i Makarska. Grad Novalja predvodi i po površini završenih stanova na 1.000 stanovnika, a slijede Nin i Makarska.


Osim velikih gradova, Splita, Zadra i Velike Gorice, a ne računa li se Zagreb, u poretku deset vodećih su manji i srednji gradovi, većim dijelom na Jadranu. Analize, temeljene na podacima DZS-a, pokazuju kako se velik broj stanovništva doseljava u jadranske gradove. Nekretnine se u najvećem postotku prodaju strancima, negdje oni čine i 90 posto kupaca. Velik broj gradova, uključujući i one morske, gradi i POS stanove, upravo kako bi zadržali mlade. Prema broju završenih stanova u 2018. godini na prvom mjestu je Zadar, a slijede Split, Dubrovnik, Makarska, Novalja, Pula, Velika Gorica, Trogir, Omiš i Vodice. Prema izgrađenoj površini stambenih zgrada prvi je Zadar, a slijede Split, Dubrovnik, Velika Gorica, Makarska, Pula, Novalja, Samobor, Opatija i Omiš.
U pretprošloj godini, prema pokazatelju broja završenih stanova na 1.000 stanovnika, predvodi Novalja s izgrađenih 40,7 stanova, a slijede Cres, Makarska, Nin, Novigrad, Vodice, Supetar, Krk, Trogir i Zadar. Prema izgrađenoj površini na 1.000 stanovnika opet predvodi Novalja sa 3.633,36 četvornih metara, a slijede Nin, Makarska, Cres, Novigrad, Vodice, Krk, Opatija, Supetar i Vis.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK