slusaonica01
livestream01

Radio Pag DPU lukobran

Kako je rekao gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, konzervatori iz Konzvervatorskog zavoda u Zadru su imali primjedbu na izgradnju lukobrana dugačkog 230 metara, koji će se graditi od rive uz magazine, paralelno s Branimirovom obalom, do razine restorana Smokva.


"Konzervatori su smatrali da će lukobran narušiti izgled obalnog dijela Paga i smatrali su da to ne treba raditi," rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Grad Pag se žalio na takav stav konzvervatora i u resornom ministarstvu je, po žalbi, održan sastanak. Nakon iznošenja svih činjenica Grad Pag je dobio podršku za svoj projekt.
"Bili smo u ministarstvu i tamo je rečeno kako je mjerodavan plan koji se donosi, odnosno postupak donošenja plana. Plan je, u skladu sa zakonom, bio na javnom uvidu, znači, svatko je mogao reagirati i dati primjedbu, a oni to nisu napravili," rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Izgradnja lukobrana pridonijet će razvoju nautičkog turizma u Pagu i omogučiti uspostavljanje putničke linijske plovidbe od Paga do Karlobaga. Lukobran će biti podijeljen na tri dijela, na nautički dio, na ljetni vez za turističke brodove i dio za brodove javnog linijskog prometa.
"Pripremili smo kompletnu dokumentaciju, a projekt ćemo nominirati za sredstva iz Kohezijskih fondova i za sredstva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture," rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Lukobran je predviđen za trideset brodova od petnaest metara i za šest brodova od dvadeset pet do trideset metara.
"Lukobran je Gradu Pagu potreban jer sada imamo situaciju da se po ljeti brodovi srednje veličine nemaju gdje privezati i zbog toga odlaze. Nautičari neće doći tamo gdje nemaju siguran vez za svoj brod, gdje nema bezinske postaje blizu mora. Uz to, Pagu je potrebna i linijska plovidba s Karlobagom i drugim mjestima u Velebitskom kanalu," rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK