slusaonica01
livestream01

Radio Pag Djecji vrtic Caric

Između dječjeg vrtića '"Carić" Novalja i izvođača, tvrtke "Roje gradnja," d.o.o. iz Vukovara, potpisan je Ugovor o građenju za rekonstrukciju i dogradnju dječjeg vrtića i jaslica ''Carić''.

Usluge stručnog nadzora nad izvođenjem građevinskih radova prema projektu provodit će Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Nevena Šestana iz Rijeke, a opremanje objekta vršit će "Energo-Tehna" d.o.o. iz Svete Nedelje. Potpisivanju ugovora s izvođačima prethodila je izrada projektne dokumentacije, prijava na natječaj iz mjere 7, tipa operacije 7.4.1."'Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. -2020., provedbe javne nabave i odabira izvođača radova.
Dječji vrtić ''Carić'' osnovan je 2. lipnja 1998. godine i od tada djeluje kao samostalna ustanova. Zbog nedovoljnog kapaciteta za obuhvat velikog broja djece, 2010. godine u dječjem vrtiću dograđene su još dvije skupine, vrtićna i jaslična. Današnji dječji vrtić svoj rad organizira u 6 odgojnih skupina u prostorima od preko 1 500 m2, a zaposleno je 20 djelatnika. Kako rast razvojnog potencijala Grada Novalje prati i porast broja stanovnika, odnosno broja djece, prepoznata je potreba stvaranja uvjeta kojima bi se svoj djeci osigurala kvalitetna usluga predškolskog odgoja.
S ciljem poboljšavanja životnih uvjeta i temeljnih usluga u predškolskom odgoju i obrazovanju, poboljšanja kvalitete života mještana, poticanja rasta i društveno-ekonomske održivosti, Grad Novalja kao osnivač dječjeg vrtića ''Carić'' pokrenuo je projekt Rekonstrukcije i dogradnje dječjeg vrtića Carić. Projekt uključuje dogradnju dvije jaslične jedinice, višenamjenske dvorane, samostalne kuhinje, prostorije za djelatnike i dogradnju ostalih potrebnih prostora koji će u potpunosti odgovarati važećem Državnom pedagoškom standardu, ukupne veličine od 700 m2 bruto površine. Planirano vrijeme trajanja provedbe projekta su 24 mjeseca. Sveukupno ugovoreni iznos je 13.343.219,76 kn sa PDV-om, a izvor sufinanciranja su Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 5.802.888,00 kn i Grad Novalja 7.540.331,76 kn.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK