slusaonica01
livestream01

Radio Pag pomoc grad

Kako je rekao gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, proračunski prihodi Grad Paga su, zbog uvođenja mjera zaštite od širenja zaraze korona virusom, pali za 70 posto.
"Grad Pag dijeli sudbinu cijele Hrvatske, ali ipak smo u nešto težem problemu od ostalih," rekao je gradonačelnik Fabijanić. "Problem je u tome što imamo naslijeđene obveze, blokadu i kredit za dječji vrtić, što moramo redovito otplaćivati jer nam niti jedna od tih obaveza nije prolongirana zbog trenutnih okolnosti. Financijaska situacija je izuzetno teška, imamo potpisane ugovore za nekoliko projekta koje bi dijelom trebao platiti Grad Pag, a trebalo bi platiti i treću kazetu na odlagalištu otpada. U ovom trenutku je teško reći kako će se riješiti ti problemi."


Gradonačelnik Fabijanić je naveo kako se, nakon nekoliko financijski problematičnih godina, kada se govorilo čak i o bankrotu Grada, ustabiliti proračun, a onda su se dogodile izvanredne okolnosti zbog korona virusa.
"Uspjeli smo stabilizirati financije Grada, nije došlo do bankrota nego smo čak proračun povećali za osam milijuna kuna i namjeravali smo ga iduće godine još povećati," rekao je gradonačelnik Fabijanić. "U ovu godinu smo krenuli optimistično, s novim projektima za unaprijeđenje turizma i života svih građana Paga, ali sada mnogo toga dolazi u pitanje."
Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako će se razgovarati s predstavnicima Vlade RH i HBOR-om kako bi se pokušalo pronaći rješenje.
"Nadam se da ćemo prebroditi ovo teško razdoblje, a našim građanima poručujem da se paze, neka poštuju mjere koje propisuje nacionalni Stožer civilne zaštite, treba ostati doma i održavati higijenu, nositi masku i rukavice, dakle, treba se čuvati. Grad Pag je prebrodio mnoge teške situacije i siguran sam da ćemo prebroditi i ovo što se sada događa," rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK