slusaonica01
livestream01

Radio Pag gradonacelnik Paga Ante Fabijanic

Grad Pag će utemeljiti povjerenstvo koje će predložiti mjere za pomoć obrtnicima i gospodarstvenicama koji rade na području Grada Paga. Potvrdio je to gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić u razgovoru za Radio Pag.
"Tijekom zime u Pagu radi oko stotinu pedeset obrtnika, a ljeti više nego dvostruko i nama je cilj pomoći u okvirima onoga što možemo, kako bi im olakšali ovu tešku suituaciju koja se događa u cijeloj Hrvatskoj, a tako i na području našeg grada," rekao je gradonačelnik Fabijanić.


Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako će se predložiti nekoliko mjera za pomoć obrtnicima i gospodarstvenicima, među ostalim oslobađanje ili odgoda plaćanja obveza prema Gradu, komunalne naknade i najamnine.
"Pomoći ćemo našim obrtnicima i gospodarstvenicima, a jedini uvjet za pomoć je da obrtnik ili gospodarstvenik nema obveze prema Gradu Pagu," rekao je gradonačelnik Fabijanić.
U tijeku je natječaj za zakup javnih površina, a neizvjesno je što će biti s turističkom sezonom.
"Obrtnici koji žele zakupiti javnu površinu pitaju nas što ako plate, a ova teška situacija se produži i onemogući im rad. Dali smo vrlo konkretno rješenje. Tko ove godine plati javnu površinu, a dogodi se da ne može raditi, to što je platio priznat će se za iduću godinu, dakle neće morati ići na novi natječaj. Naše obrtnike i gospodarstvenike ćemo idući tjedan obavijestiti na koji način ćemo im pomoći," rekao je gradonačelnik Fabijanić.

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK