slusaonica01
livestream01

Novalja studenti

U cilju ublažavanja posljedica koronavirusa, Grad Novalja donio je prvi paket mjera koji su prvenstveno usmjereni na pomoć poduzetnicima kojima je onemogućeno poslovanje, ali i svim ostalim poduzetnicima kroz oslobađanje plaćanja komunalne naknade u razdoblju ožujak–svibanj 2020. godine. Također, poslovnim subjektima omogućena je obročna otplata dugovanja obveze plaćanja komunalne naknade dospjele do 31. prosinca 2019. godine na rok od 12 mjeseci. Nadalje, zakupci poslovnih prostora u vlasništvu Grada Novalje oslobađaju se plaćanja zakupnine u razdoblju od 1. ožujka do 31. svibnja 2020. godine.

 

Zakupci ugostiteljskih terasa u vlasništvu Grada Novalje oslobađaju se od plaćanja zakupnine u visini od 25 % godišnje zakupnine dok se iznimno zakupcima ugostiteljskih terasa u vlasništvu Grada Novalje koji su stupanjem na snagu Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događaja od 19. ožujka 2020. godine prestali s radom, odobrava oslobađanje od plaćanja zakupnine u visini od 50 % godišnje zakupnine.
Poduzetnicima kojima je sukladno Odluci stožera civilne zaštite Republike Hrvatske onemogućen rad, financirat će se režijski troškovi u razdoblju od 1. ožujka do 31. svibnja 2020. godine, na način da će svi podnositelji zahtjeva koji udovoljavaju kriterijima primiti potporu u paušalnom iznosu od 1.000,00 kn, odnosno u slučaju da režijski troškovi prelaze navedni iznos, isplatit će do visine iznosa nastalih troškova, odnosno do maksimalnog iznosa od 5.000,00 kn.
Donesena je Odluka Ministarstva kulture o obustavi plaćanja spomeničke rente prema čl. 114. i 114.a Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, za razdoblje od 2 mjeseca od dana stupanja na snagu Odluke te će se ista primijeniti prilikom izdavanja rješenja obveznicima od strane Grada Novalje.
Mjere koje je donijelo Gradsko vijeće su:
1.Zakupci ugostiteljskih tersa u vlasništvu Grada Novalje oslobađaju se od plaćanja zakupnine u visini od 25 % godišnje zakupnine dok se iznimno zakupcima ugostiteljskih terasa u vlasništvu Grada Novalje koji su stupanjem na snagu Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događaja od 19. ožujka 2020. g. prestali s radom, odobrava oslobađanje od plaćanja zakupnine u visini od 50 % godišnje zakupnine
2.oslobađanje plaćanja zakupnine zakupaca poslovnih prostora u vlasništvu Grada Novalje od 1. ožujka do 31. svibnja 2020. godine
3.oslobađaju se plaćanja komunalne naknade u razdoblju od 1. ožujka do 31. svibnja 2020. g., svim poslovnim subjektima sa sjedištem na području Grada Novalje kojima je koeficijent namjene određen u visini od 2 do 10, što predstavlja popust od 25 % u odnosu na godišnju obvezu komunalne naknade;
4.omogućena je obročna otplata dugovanja obveze plaćanja komunalne naknade dospjele do 31. prosinca 2019. g. na rok od 12 mjeseci i to : Fizičkoj osobi obrtniku za dug iznad 2.000,00 kn i Pravnoj osobi za dug iznad 5.000,00 kn.
Za provedbu mjera zadužen je Upravni odjel za poslove lokalne samouprave i uprave. Kontakt osoba je pročelnica Upravnog odjela Silvija Hodak Tauzer, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Mjere koje donosi gradonačelnik.
1.Pomoć poduzetnicima u djelatnostima pogođenima koronavirusom (COVID - 19): Poduzetnicima iz sektora pružanja usluge smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića odnosno poduzetnicima koji ne mogu obavljati djelatnost sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, financirat će se režijski troškovi u razdoblju od 1. ožujka do 31. svibnja. Režijskim troškovima se smatraju sljedeći računi/troškovi: komunalna usluga–vodoopskrba, komunalna usluga–zbrinjavanje komunalnog otpada i opskrba električnom energijom troškovi nastali u razdoblju od 1. ožujka do 31. svibnja. 2020. godine, na način da će svi podnositelji zahtjeva koji udovoljavaju kriterijima primiti potporu u paušalnom iznosu od 1.000,00 kn, odnosno u slučaju da režijski troškovi prelaze navedni iznos, isplatit će do visine iznosa nastalih troškova, odnosno do maksimalnog iznosa od 5.000,00 kn.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK