slusaonica01
livestream01

 Grad Novalja sjediste

S ciljem uštede i rasterećenja proračuna ukidaju se naknade članovima i predsjednici Gradskog vijeća, ukidaju se naknade predsjednicima vijeća mjesnih odbora, te se umanjuje osnovica za obračun plaće službenika i namještenika za 10 %, kao i neoporezivi iznos za topli obrok sve u razdoblju od travnja do prosinca 2020. godine. Također, obustavlja se isplata sredstava iz proračuna Grada Novalje namijenjenih financiranju političkih stranaka za razdoblje travanj– rujan 2020. godine.


Od planiranih projekata realizirat će se samo oni neophodni za redovno funkcioniranje i održavanje infrastrukture, kao i projekti koji su financirani sredstvima EU. Od započetih projekata nastavit će se oni za koje nema mogućnosti odgode njihove realizacije kao i oni koji se financiraju sredstvima EU, dok će se ostali odgoditi.
S obzirom da se u 2020. godini očekuje završetak izgradnje Poduzetničkog inkubatora „Ragan“ i Proširenje i unaprijeđenje zajedničke infrastrukture PZ „Čiponjac“, ta dva kapitalna projekta predstavljaju novu perspektivu za razvoj gospodarstva Grada Novalje, nakon završetka pandemije COVID – 19. Grad Novalja, planira i dalje ulagati sredstva u izvansezonske aktivnosti s naglaskom na jesen 2020. godine i proljeće 2021. godine kako bi se nastavio trend iz proteklih godina, pod uvjetom da se situacija s globalnom pandemijom COVID – 19 u potpunosti smiri.
Uz to, revidirat će se i umanjiti sredstva kojima se financiraju udruge građana i sportski klubovi.
Sve navedene mjere podložne su korekcijama i dopunama, odnosno moguće je uvođenje novih ovisno o daljnjem razvoju situacije, a sukladno tome vršit će se konstantne analize, sve s ciljem da se kroz ovo izazovno razdoblje, prođe sa što manje negativnih posljedica.
Mjere koje je donijelo Gradsko vijeće su:
-obustavlja se isplata sredstava iz proračuna Grada Novalje namijenjenih financiranju političkih stranaka i članova Gradskog vijeća izabranih sa liste grupe birača u razdoblju travanj–rujan 2020. godine,
-ukida se naknada članovima i predsjedniku Gradskog vijeća u razdoblju od travnja do prosinca 2020. godine,
-ukida se naknada predsjednicima vijeća mjesnih odobra za razdoblje od travnja do prosinca 2020. godine.
Gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo donio je 1. travnja 2020. godine Odluku o umanjenju osnovice za obračun plaće službenika i namještenika za 10 %, kao i odluku o umanjenju neoporezivog iznosa za topli obrok, vodeći računa o zaposlenicima s najnižim primanjima na koje se ova Odluka ne odnosi. Osnovicu za obračun plaće smanjit će i ustanove kojima je Grad Novalja osnivač kao i komunalna društva u vlasništvu Grada.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK