slusaonica01
livestream01

 Radio Pag Stozer Grad Pag

Na području Grada Paga redovno se provode mjera Stožera civilne zaštite RH, a poslove uspješno koordinira i vodi Stožer civilne zaštite Grada Paga kojeg vodi zamjenik gradonačelnika Grada Paga Davor Fabijanić.


"Cilj svih radnji koje poduzimamo je prije svega pomoći ljudima i raditi na održavanju što sigurnijeg stanja na području Grada Paga," rekao je Davor Fabijanić za Radio Pag. "Radimo na provođenju mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite i kontroliramo provođenje tih mjera, a to se prije svega odnosi na održavanje socijalne distance, na sve poslove vezane uz izdavanje e-propusnica, a provode se i sve druge radnje koje su važne za sigurnost građana u ovim teškim uvjetima."
Fabijanić navodi kako su u Stožer civilne zaštite uključeni profesionalci, vatrogasci, policija, Crveni križ. Svakog dana u 10:00 sati održava se video sjednica i tada svi članovi stožera daju izvješće u onome što se napravilo. Stožer redovito surađuje s gradonačelnikom Grada Paga Antom Fabijanićem kojeg se obavještava o svim poduzetim radnjama.
Stožer civilne zaštite Grada Paga je dio volontera proslijedio Gradskom društvu Crvenog križa Pag i oni pomažu starijim i nemoćnim otočankama i otočanima u nabavi namirnica i lijekova.
"Čistoća" Pag vodom pere javne površine na području cijelog Grada Paga, a vatrogasci i volonteri Civilne zaštite redovito idu u ophodnje zbog praćenja provođenja mjera održavanja socijane distance, kao i drugih mjera važnih za sprječavanje širenja zaraze korona virusom. Ophodnje su organizirane po sistemu tri grupe po šest ljudi s jednim voditeljem, tako da je u ophodnje uključena 21 osoba.
Djelatnici Komunalnog društva Pag, Čistoće Pag i "Paga II" angažirani su kao ispomoć policiji u nadzoru Paškog mosta.
"Posljednjih dana velik je pritisak onih koji bi htjeli doći na otok, a mi im objašnjavamo kako je u ovim uvjetima najbolje ostati doma, dakle preporučujemo im da ostanu tamo gdje jesu jer na taj način će najbolje zaštiti i sebe i druge," rekao je Davor Fabijanić.
Na Paškom mostu se kontroliraju propusnice, a onima koji dolaze na otok mjeri se tjelesna temperatura. Policija nadzire Paški most 24 sata, a angažirani djelatnici gradskih tvrtki na mostu su 16 sati dnevno.
Fabijanić navodi kako je izuzetno zadovoljan radom Stožera civilne zaštite Grada Paga.
"Radi se jako dobro, okupljeni su profesionalci koji uspješno provode sve mjere, redovno se surađuje s gradonačelnikom, a dnevne obavijesti se svakog dana dostavljaju na objavu tako da svi građani Grada Paga znaju što se trenutno događa," rekao je Davor Fabijanić.
Davor Fabijanić, u svoje osobno ime i u ime svih članova Stožera civilne zaštite Grada Paga, svima želi sretan Uskrs i mirne blagdane uz poruku: ostanimo doma i na taj način čuvajmo sebe i druge.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK