slusaonica01
livestream01

 Radio Pag gradonacelnik Paga Ante Fabijanic

Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je, pred nadolazeće prvosvibanjske praznike, za Radio Pag rekao kako su stanovnici Zagreba i drugih gradova u Hrvatskoj, koji na području Grada Paga imaju kuće za odmor, uvijek dobrodošli u Pag, ali je u vrijeme posebnih okolnosti borbe protiv širenja zaraze protiv korona virusa potreban oprez.


"Nama su naši vikendaši dobrodošli i ljeti i zimi, ali u ovom posebnim okolnostima borbe protiv korona virusa moram reći kako na području Grada Paga sustav zdravstvene zaštite nije tako organiziran niti ima toliko liječnika i medicinskog osoblja kao u velikim gradovima, a uz to, kao što svi znamo, u ovim posebnim okolnostima, svako putovanje nosi velik rizi i to je objektivan problem o kojem sada moramo voditi brigu. Zbog toga bih preporučio ljudima koji imaju kuće za odmor na području Grada Paga neka dobro razmisle prije odluke o putovanju za prvosvibanjske praznike jer smatram kako bi bilo bolje da u ovom trenutku ne putuju. Ne govorim to zbog toga što ih ne želimo, dapače, bili bi svi najsretniji da se možemo vidjeti kao svih prijašnjih godina, ali sada su, nažalost, okolnosti drugačije i zbog toga svi moramo misliti kako zaštititi sebe i druge, a upravo ostankom u svojim mjestima i gradovima će najbolje štititi i sebe i druge. Grad Pag ima jako dobru epidemiološku sliku i svima nam je važno to tako i zadržati. To se uspjelo zalaganjem svih, zalaganjem Stožera civilne zaštite Grada Paga, Gradskog društva Crvenog križa, brojnih volontera, naših liječnika, svih nadležnih gradskih i županijskih službi, a posebno moram odati priznanje građanima Grada Paga koji se u velikoj većini pridržavaju mjera koje su propisane. Kao gradonačelnik, molim sve za razumijevanje u ovim okolnostima, jer nam je zadržavanje dobre epidemiološke slike svima u interesu. Među vikedašima ima onih starije životne dobi, a oni bi se posebno trebali čuvati. Dragi vikendaši, izdržimo još malo, a onda, kada se okolnosti poboljšaju, kada popuste mjere, očekujemo vas i rado ćemo vas vidjeti na našoj paškoj rivi na kavi," rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK