slusaonica01
livestream01

Radio Pag Cesi zele na Pag

U razgovoru s predstavnicima dvije turističke agencije iz Češke, koje godinama dovode turiste iz Češke Republike na otok Pag, za Radio Pag je rečeno kako Česi žele doći u Hrvatsku, a određeni broj i na otok Pag.

Zanimanje za otok Pag je, rečeno nam je, dosta veliko. Treba podsjetiti kako su upravo turisti iz Češke, koliko toliko, spasili sezone u vrijeme Domovinskog rata, od 1992. do 1995. godine. No, za sada se nitko ne usuđuje prognozirati koliko bi turista iz Češke moglo doći i hoće li uopće doći. Priča o mogućem dolasku turista iz Češke Republike krenula je kada je Udruženje putničkih agencija Češke Republike predložilo otvaranje turističkih koridora za one koji dobiju potvrdu da su zdravi. Hoće li se to dogoditi ovisi o odlukama Vlade RH i vlasti u Češkoj Republici. Po onome što je do sada izjavljivao predsjednik Češke Republike Miloš Zeman moglo bi se zaključiti kako je skloniji ostanku Čeha u svojoj zemlji. S druge strane, vlasti u Hrvatskoj moraju riješiti problem zatvorenih granica. Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković objavio je kako je razgovarao s predsjednikom Vlade RČ Andrejem Babišem o prijedlogu čeških putničkih agencija. Dogovorili su kako će ministar turizma RH Gari Cappelli i ministrica turizma ČR Klara Dostalova pokušati pronaći model za dolazak čeških turista u Hrvatsku ove sezone. Pronalazak nekog modela bio bi velik uspjeh jer bi turisti iz Češke popravili korona krizom ugroženu sezonu.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK