slusaonica01
livestream01

 Radio Pag Misa u Pagu

U župama diljem Hrvatske, a tako i na otoku Pagu, u nedjelju su održane mise, prve od 19. ožujka od kada je HBK-a, na temelju uputa epidemiologa, preporučila neodržavanje liturgija u vrijeme borbe protiv širenja zaraze korona virusom.

U župi Uznesenja BDM–Pag u nedjelju misa je bila je u Šimunima u 9:15 sati, u Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja u Pagu u 10:30 i u 19:00 sati, a u Gorici u 12:00 sati. Pola sata prije mise bila je molitva Krunice.
Vjernici su se strogo pridržavali mjera zaštite zdravlja, dezinficiranja ruku na ulazu u crkvu, održavanja razmaka od dva metra između sebe, a ispred crkve se ni prije, ni poslije mise nisu stvarala grupe, kao nekada.
Paški župnik don Gašpar Dodić je, u prigodi početka održavanja misa rekao: "Dragi vjernici, s radošću Vam želimo priopćiti obavijest naših biskupa Hrvatske biskupske konferencije o postupnom ublažavanju mjera ograničavanja vjerskih okupljanja u vrijeme epidemije COVD-19. Zato nas neizmjerno raduje ovaj trenutak u kojem ponovno možemo, doduše razborito i oprezno, pozvati vjernike da nam se sada i fizički pridruže u tom "sakramentu pobožnosti, znaku jedinstva, vezu ljubavi, vazmenoj gozbi, na kojoj se Krist blaguje, duša se napunja milosti i daje nam se zalog buduće slave".
Prva Pričest se odgađa najesen, a slavlja sakramenata krštenja i ženidbe su moguća. U Župi Pag za sve dogovore treba se obratiti na broj mobitela župnika 091/5224402 ili na e-mail župe: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK