slusaonica01
livestream01

Radio Pag turisticka sezona

Predviđanja o turističkoj sezoni na otoku Pagu su različita, a često i vrlo oprečna. Tako neki ulažu u reklamiranje i najavu sezonskih progama, koji su pomaknuti za rujan, dok su drugi suzdržani i čekaju razvoj događaja.

Činjenica je da je booking gotovo potpuno zaustavljen. Iznajmljivači soba i apartmana kažu kako povremeno dobivaju upite, ali to je gotovo zanemariv broj. Velik broj najavljenih dolazaka je otkazan. Što će se i kako događati s turizmom na otoku Pagu povezano je s općim epidemiološkim stanjem u Hrvatskoj i u Europi. Mnoge europske zemlje svojm građanima preporučuju ostanak u svojoj zemlji, što je za Hrvatsku, a tako i za otok Pag, poseban problem.
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman komentirao je dogovor sa Slovenijom da vlasnici nekretnina iz Slovenije za dolazak u Hrvatsku neće trebati potvrdu o tome da nemaju koronavirus. Ministar je rekao kako se to rješava u interesu građana Slovenije i Hrvatske, odnosno turizma u Hrvatskoj.
"S onim državama s kojima dijelimo sličnu epidemiološku sliku naći ćemo najbrže rješenje, ali mi tražimo europsko rješenje," rekao je ministar Radman.
Hoće li se postići dogovor ili neće, tek će se vidjeti. No, na otoku, po svemu sudeći, neće nedostajati vikendaša, odnosna osoba koja na otoku imaju nekretnine, kuće i apartmane. No, koliko će biti stranih turista za sada je nemoguće predvidjeti.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK