slusaonica01
livestream01

Radio Pag Dan Crvenog kriza

Gradsko društvo Crvenoga križa Pag, od početka korona krize, aktivno sudjeluje u pomaganju u provođenju mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, tiskajući razne edukativne materijale koji su putem medija, dostavom svim javnim institucijama, plakatiranjem na cjelokupnom području Grada Novalje, Grad Paga, Općine Kolan i Općine Povljana bili dostupni cjelokupnoj javnosti. Također, svi zaposlenici i educirani volonteri, bilo telefonski ili osobno, u svakodnevnom kontaktu s građanima pružaju potrebne informacije.


"Naša aktivnost je najvidljivija u svakodnevnoj dostavi hrane i lijekova starijim i ugroženim skupinama građana. Ističem odličnu organizaciju i suradnju s trgovačkim društvima i ljekarnama, te je i naš posao time postao učinkovitiji. Volonteri, njih sedamdeset, aktivno je sudjelovalo u radu sa svim našim zaposlenicima. Bez njih bilo bi mnogo teže realizirati sve naše aktivnosti i zaslužuju sve pohvale. Napominjem da smo iznenađeni zainteresiranošću i velikim brojem prijava građana, udruga građana za volontiranjem, međutim nismo imali potrebu za njihovim većim angažiranjem. Nadalje, kao članovi Stožera civilne zaštite Grada Novalje, Grada Paga, Općine Kolan i Općine Povljana, aktivno smo sudjelovali u radu i ostvarili dobru suradnju. U radu sudjeluje dvoje zaposlenika i sedamdeset volontera te je zabilježeno sveukupno oko 1800 sati volonterskoga rada," rekla je Helena Grubišić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pag. "Zajedno smo, na području oba naša grada i obje općine, izvršili oko 500 obilazaka ranjivih skupina, uključujući dostavu hrane, lijekova, ručkova, higijenskih potrepština i drugog. Imamo prosječno 70 korisnika tjedno, te smo do sada podijelili oko 1000 kg hrane što iz vlastitih sredstava, što putem raznih donatora kojima se iskreno zahvaljujemo. Broj telefonskih poziva broji se na stotine, građanima smo još uvijek na raspolaganju za bilo kakve informacije svakodnevno, dvadeset četiri sata dnevno. Još jednom koristim priliku svim našim članovima, zaposlenicima i volonterima čestitati Svjetski dan Crvenog križa."

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK