slusaonica01
livestream01

Radio Pag Kapetanija

Od veljače ove godine u Ispostavi Lučke kapetanije u Pagu nema stalnog djelatnika. Jednom tjedno iz Zadra dolazi djelatnica koja obavi najnužnije poslove. Međutim, to je već sada nedovoljno, a na ljeto sve će biti još i gore. U Pag će stići mnogi Pažani koji žive u drugim gradovima u Hrvatskoj, doći i nešto turista, a mnogi od njih trebat će usluge Lučke kapetanije. Hoće li zbog svake sitnice morati putovati u Zadar? Ako se ne zaposli djelatnik ili djelatnica, morat će jer neće imati izbora. U Pagu je jednodušan stav kako je to neprihvatljivo. No, tko je kriv što ni nakon četiri mjeseca nije raspisan natječaj za novog djelatnika ili djelatnicu Ispostave Lučke kapetanije u Pagu?

Za to nije nadležan Grad Pag. Mnogi prstom upiru u Lučku kapetaniju u Zadru. Međutim, krivnja nije ni na Lučkoj kapetaniji. Naime, za raspisivanje natječaja nadležno je isključivo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture kojem je na čelu ministar Oleg Butković. Već i ta činjenica je sama po sebi zanimljiva, posebice jer se stalno govori o decentralizaciji, a ispod žita se provodi sve veća centralizacija. S razlogom se može postaviti pitanje kako netko, u uredu ministarstva, može uopće znati nešto o problemima u Pagu, bolje od Lučke kapetanije Zadar ili Ispostave u Pagu? No, to je neka druga priča. Radio Pag je kontaktirao Lučku kapetaniju Zadar, a tamo nam je rečeno kako oni ne smiju davati izjave bez suglasnosti Ministarstva te su nas uputili na glasnogovornicu ministarstva Ivanu Škarić. Nazivali smo glasnogovornicu Škarić, ali to je, kako se pokazalo, Sizifov posao. Niti na jedan poziv nije nam se javila. Više sreće imali smo u Upravi za sigurnost plovidbe, odnosno u uredu kapetana Siniše Orlića, pomoćnika ministra. Tamo nam se barem javila tajnica Zvjezdana Burić. Poslušala nas je i zamolila da pitanje e-mailom dostavimo glasnogovornici Škarić. I to smo napravili. Postavili smo pitanje: hoće li, i ako hoće, kada će Ministarstvo mora, pomorstva i infrastrukture raspisati natječaj za zapošljavanje djelatnika u Ispostavi Lučke kapetanije u Pagu. No, odgovora nema. Možda je ekipa iz ministarstva zauzeta predizbornom kampanjom, možda je ovo ili ono... U svakom slučaju, odgovora nema. I tko će onda biti kriv za probleme koji će uskoro nastati u Ispostavi Lučke kapetanije u Pagu? Zašto ministarstvo ignorira jasno postavljeno pitanje? Možda se nekome u Zagrebu, dok ispija kavicu u uredu ministarstva, problem Ispostave Lučke kapetanije u Pagu čini beznačajnim, ali za Pažane to je velik i ozbiljan problem. I traži se hitno rješenje.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK