slusaonica01
livestream01

Radio Pag Dan paske cipke

Kako je za Radio Pag rekao gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, ove godine će se neki programi održati na skromniji način nego je to bilo prethodnih godina. Tako će biti i s Međunarodnim festivalom čipke.


"Znamo svi kakva je situacija zbog pandemije, ali nećemo odustati od naše tradicije tako da ćemo programe prilagoditi onome što se sada može napraviti. Festival čipke neće biti onakav kakav je bio do sada, ali će se ipak obilježiti naša paška čipka," rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Turistička zajednica Grada Paga objavila je kako će se ove godine, zbog korona virusa, umjesto 11. Međunarodnog festivala čipke održati Dan paške čipke.
Prema programu kojeg je objavila TZ Grada Paga, u petak, 19. lipnja, s početkom u 18.30 sati na Trgu Petra Krešimira IV. zatancat će članovi KUD-a „Družina“, a nakon toga, u 19.00 sati, u prizemlju Kneževog dvora održat će se simbolično otvorenje.
U sklopu Dana paške čipke dodijelit će se priznanja Grada Paga zaslužnim udrugama i pojedincima koje će im uručiti predsjednica Gradskog vijeća Grada Paga Jasna Magaš i gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.
Nakon toga, Gradska glazba Pag održat će prigodan koncert na Trgu Petra Krešimira IV.
U subotu, 20. lipnja, s početkom u 19.00 sati, u Kneževom dvoru održat će se Radionica paške čipke koju će voditi čipkarica Jasna Magaš.
Pripremljeno je i nekoliko izložbi koje će posjetitelji moći besplatno razgledati. Izložbe će biti u Galeriji paške čipke, u Benediktinskom samostanu sv. Margarite i u Etno kući KUD-a „Družina“. U prizemlju Kneževog dvora postavit će se izložba fotografija pod nazivom „Vridne ruke moje nane“ članova Foto kluba Pag, a u crkvi sv. Jurja postavit će se izložba Čipkarske škole koja djeluje pri Srednjoj školi „Bartula Kašića“.
Izložbe će biti otvorene u subotu, 20. lipnja, od 10.00 do 13.00 sati i od 18:30 do 21:30 sati.
Organizatori Dana paške čipke su Turistička zajednica Grada Paga, Društvo paških čipkarica „Frane Budak“ i Grad Pag.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK