slusaonica01
livestream01

Radio Pag odlagaliste Sv. Kuzam

Grad Pag kreće u veliki projekt uređenja, odnosno sanacije odlagališta otpada Sv. Kuzam, a prvi korak u ostvarenju tog projekta je ugovor koji je potpisan između Grada Paga i tvrtke G.T. Trade d.o.o. iz Splita.


"To je jedan od naših kapitalnih projekata koji se mora izvesti bez obzira na trenutne okolnosti koje su uzrokovane pandemijom, odnosno smenjenjem proračunskih prihoda. Na pripremi ovog projekta se dugo radilo i nakon osiguranja sredstava i potpisivanja ugovora stvoreni su uvjeti za početak radova na trećoj kazeti i na drugim poslovima sanacije odlagalište," rekao je za Radio Pag gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.
Vrijednost radova na sanaciji odlagališta iznosi 2.171.975,00 kuna s PDV-om. Radove sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sa 75%. Bruto površina odlagališta je 4, 7 hektara, a zona izgradnje glavnog objekta odlagališta je 1, 7 hektara. Odlagalište je prometno spojeno na mjesnu cestu Pag-Košljun.
Prema potpisanom ugovoru, sanacija odlagališta Sv. Kuzam obuhvaća radove koji će se izvesti za potrebe izvedbe nove plohe za odlaganje novog neopasnog otpada. Radovi obuhvaćaju i izvedbu novog obodnog nasipa na izvedenom brtvenom sustavu radi definiranja nove vodonepropusne površine za zbrinjavanje otpada te kontrole procjednih voda s nove plohe, uz izvedbu spoja na izvedeni sustav za prihvat i recirkulaciju procjednih voda. U sklopu ovog projekta bit će angažiran stručni i projektantski nadzor. Investitor je Čistoća Pag.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK