slusaonica01
livestream01

Radio Pag Ispostava Lucke kapetanije Pag

Problem zbog nepopunjenog radnog mjesta u Ispostavi Lučke kapetanije u Pagu i dalje nije riješen. Bez lučkog kapetana otežano je mnogo toga vlasnicima plovila i svima vezanim uz poslove u lukama. Za raspisivanje natječaja nadležno je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, a bilo je izvlačenja objašnjenjima kako nema kandidata za relativno male plaće, a ako se netko i zaposli, ubrzo odlazi.

Uz to, svemu je, navodilo se, zapreka i zabrana zapošljavanja u državnoj službi iz 2009. godine. No, to je sve samo opravdanje, jer dok nema natječaja, ne može se znati ima li kandidata. Što se tiče zabrane zapošljavanja, paška Ispostava Lučke kapetanije nije u kategoriji koja bi spadala u nova zapošljavanja. Radi se o zamjeni za kapetana koji je preminuo. Dakle, ne radi se o novom zapošljavaju, nego upotpunjavanju nesretnim okolnostima upražnjeno radno mjesto. Ispostava Lučke kapetanije u Pagu bez djelatnika je od veljače 2020. godine i, kako smo doznali, postoje kandidati s kvalifikacijom koji bi se javili na natječaj. U Ispostavu Lučke kapetanije u Pagu petkom dolazi djelatnica, ali smatra se kako to nije dovoljno. Neki od onih koji su petak čekali na red za ulazak u ured kapetanije, rekli su kako ne mogu biti zadovoljni trenutnom organizacijom posla u Ispostavi Lučke kapetanije u Pagu.
"Došao sam u Pag prošli ponedjeljak, trebao sam obaviti neke poslove za gliser, došao sam ovdje, ali bilo je zatvoreno. Vidio sam natpis da se radi samo petkom i eto me sada ovdje. To je jako loše, jer dugo se čeka, a kasnije će biti još gore," rekao nam je jedan vikendaš.
Problemi s Ispostavom Lučke kapetanije u Pagu se nastavljaju, bez obzira što ovog ljeta neće biti turista kao prošle godine.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK