slusaonica01
livestream01

Radio Pag Predsezona

U predsezonskom razdoblju na području Grada Paga povećan broj turista i vikendaša bio je samo tijekom produženog vikenda. To se osjetilo na šetnicama, na terasama kafića, na plažama, u restoranima...Na tri dana sve je podsjećalo na uobičajenu predsezonu. Neki od ugostitelja navode kako su tada dobro radili i imali su dobar promet.

Međutim, nakon produženog vikenda broj turista i vikendaša se naglo smanjio. Posljedice korona krize su očigledne. Predsezona je podbacila. U svibnju gotovo nije bilo turista, a u lipnju broj dolazaka turista nije ni blizu broju dolazaka iz lipnja prošle godine. Od turista koji su došli najviše je bilo Slovenaca, Nijemaca i Slovaka. Zbog pretpostavke kako prave sezone neće biti, neki hoteli ne rade, a neće raditi ni za vrijeme sezone. I neki iznajmljivači apartmana i soba navode kako neće otvarati posao za ovogodišnju sezonu jer će, kako kažu, biti troškova i problema, ali neće biti zarade. Od sredine lipnja, otvoreni su svi ugostiteljski objekti. Uglavnom, sve je na području Grada Paga spremno za turističku sezonu. Očekuje se kako bi, ako ne bude novih problema s koronom, veći broj turista mogao doći sredinom srpnja. Iznajmljivači navode kako ima dosta upita, no broj upita ne prati broj rezervacija. Očito se čeka kako će se dalje razvijati korona kriza. Ako se stanje ne pogorša, turistička sezona u Pagu mogla bi biti na razini od 50 posto u odnosu na prošlu godinu. Kako navode turistički djelatnici, ugostitelji i drugi koji obavljaju razne poslove povezane s turizmom, ove godine bit će najvažnije pokriti troškove, a na ozbiljniju zaradu uglavnom nitko ne računa.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK