slusaonica01
livestream01

 Radio Pag Dan paskih branitelja

Skromno, u skladu s okolnostima, ali dostojanstveno, obilježen je Dan paških branitelja, 28. lipnja, gradski praznik na temeIju Odluke Gradskog vijeća Grada Paga. Dan paških branitelja je gradski praznik, u spomen na 28. lipnja 1991. godine, kada je u Starom gradu, ispred crkve Uznesenja Marijina, postrojena Prva paška satnija čiji su dragovoljci u Domovinskom ratu ispisali svijetlu povijest otoka Paga.

Obilježavanje je počelo podizanjem zastave na brdu jugozapadno od grada Paga, a nastavilo se paljenjem svijeća na grobove poginulih branitelja na Gradskom groblju, misom u Starom gradu i druženjem. Paški branitelji prisjetili su se prvog okupljanja u Starom gradu, početka Domovinskog rata te su odali počast poginulim paškim braniteljima, Mati Šavru i Evelinu Maržiću. Davor Fabijanić, predsjednik UHVDR-a Grada Paga i zamjenik gradonačelnika Grada Paga rekao je kako je obilježavanje Dana paških branitelja održano skromno, uz poštivanje mjera Stožera Civilne zaštite RH.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK