slusaonica01
livestream01

 Radio Pag Primopredaja vatrogasnih ljestvi

Vatrogasna zaštita na Pagu pojačana je vatrogasnim ljestvama visokima 32 metra koje su postavljene na posebno opremljeno vatrogasno vozilo.

Na primopredaji vatrogasnih ljestava u sjedištu Javne vatrogasne postrojbe Pag na Julovici bili su zapovjednik JVP Pag Branko Potočnjak, ravnatelj JVP Pag i predsjednik DVD-a Pag Jure Orlić, članovi DVD-a Pag, članovi JVP Pag, gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić i zamjenik gradonačelnika Davor Fabijanić. Vatrogasne ljestve nabavljene su u Krapini. Odmah nakon primopredaje, članovi JVP Krapina su paškim vatrogascima pokazali kako se rukuje s vatrogasnim ljestvama.
"Vatrogasne ljestve velik su doprinos za našu javnu vatrogasnu postrojbu. Ove vatrogasne ljestve će nam puno značiti za gašenje požara, ali i za druge intervencije. Prvi korak nakon nabave ljestvi je obuka vatrogasaca i to ćemo odmah organizirati," rekao je za Radio Pag Branko Potočnjak, zapovjednik JVP Pag.
Vatrogasne ljestve nabavio je Grad Pag. Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić rekao je kako je nabava vatrogasnih ljestvi velik doprinos radu Javne vatrogasne postrojbe Pag.
"Ove vatrogasne ljestve su velik doprinos radu Javne vatrogasne postrojbe Pag, jer će se moći intervenirati na svim zgradama na području Grada Paga, ali i svih naselja, jer one svojom visinom to omogućuju. Želimo imati dobru vatrogasnu zaštitu na našem području i imati što bolju opremu, tako da sada, nakon nabave vatrogasnih ljestava, već radimo na nabavi i vozila za intervencije na šumskom području. Ove ljestve su bile i uvjet za početak rada Javne vatrogasne postrojbe Pag. Sada u Pagu imamo dovoljno vatrogasnih vozila i vrlo dobre vatrogasce koji su prošli obuku, tako da je sigurnost građana Paga, njihove imovine, a tijekom ljeta i sigurnost ljetnih gostiju, na visokoj razini," rekao je za Radio Pag gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.
Vatrogasne ljestve koristit će se za intervencije na području djelovanja JVP Pag, a to su područje Grada Paga, Općine Povljana i Općine Kolan. U slučaju potrebe, djelovat će se i na drugim područjima.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK