slusaonica01
livestream01

 Radio Pag Kampovi

Prema podacima o turističkim rezultatima za lipanj ove godine, pokazala se točnom pretpostavka kako će nositelji turizma u vrijeme korona krize biti kampovi i obiteljski smještaj, dok će hoteli za turiste postati nezanimljivi.

U lipnju je na području Grada Novalje najveći broj turista boravio u kampu Straško, a na području Grada Paga najviše turista u lipnju bilo je u kampu Šimuni. Zbog slabog zanimanja turista za hotelski smještaj, neki hoteli na otoku Pagu ovog ljeta neće raditi. Očekuje se kako će i u glavnom dijelu sezone, od svih turističkih kapaciteta, kampovi biti najbolje popunjeni. U lipnju je ostvareno dolazaka i noćenja na razini od oko 50 posto od prošle godine. To je, kako se procjenjuje, dobro, jer se, s obzirom na korona krizu, očekivalo i manje. Naime, pred početak predsezone čelnici jedinica lokalnih samouprava govorili su kako b bilo dobro ako se ostvari i 30 posto od prošlogodišnjih turističkih rezultata. I ministar turizma Gari Capelli je govorio kako bi ove godine turistički rezultati mogli biti oko 30 posto u odnosu na prošlu godinu. Zbog toga je turistički rezultat koji je veći od 30 posto u odnosu na prošlu godinu dobar znak. Veći dolazak turista očekuje se u drugoj polovici srpnja i u prvom dijelu kolovoza. Ako s korona krizom sve ostane u granicama normale, moglo bi se očekivati čak i 60 posto turističkog prometa u odnosu na prošlu godinu. To bi se, s obzirom na korona krizu, smatralo uspjehom. U svakom slučaju, kampovi i obiteljski smještaj spašavaju sezonu. I prema službenim podacima eVisitora, ove godine turisti više biraju manja mjesta za odmor i kampove koji su, po prirodi svojeg rada, udaljeni od naselja.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK