slusaonica01
livestream01

Radio Pag Kajak kanu klub Zagreb

U Pag su došli članice i članovi Kajak kanu kluba "Zagreb" i njihovi instruktori. Za vrijeme svojeg boravka u Pagu održavaju treninge i za to koriste lučicu Katine i more uz plažu Prosika do Vodica.

To im nije prvi boravak na Pagu, jer su već prije bili u Šimunima. Tada su shvatili koliko je Paška uvala pogodna za treninge i u suradnji s Alanom Crljenkom, kojeg s tajnikom kluba Nevenom Martinisom veže prijateljstvo i ljubav prema alpinizmu, došli su u Pag, tu se smjestili i rade sve prema svojem sportskom programu. U ekipi Kajak kanu kluba "Zagreb" su Neven Martinis, tajnik kluba i voditelj EU projekta "Kajak za djecu i mlade" i Dubravko Lilek, predsjednik kluba i trener juniorske reprezentacije u kajaku na divljim vodama. Projekt "Kajak za djecu i mlade" sufinancira socijalni fond EU s oko milijun kuna. Među članovima kluba u Pagu su i tri mlada reprezentativca. Kako su za Radio Pag rekli Dubravko Lilek i Neven Martinis, njihova želja je uspostaviti suradnju s Veslačkim klubom "Pag" jer namjeravaju i dalje dolaziti u Pag na pripreme, a ako se ostvare uvjeti, osnovati klub. Nakon završetka priprema u srpnju, ponovno će doći u kolovozu.
"Ovdje na Pagu su s nama tri reprezentativca koji su članovi našeg kluba. Treniramo dva putra na dan, ujutro i popodne, a kada završimo s treninzima na Pagu, idemo na pripreme i treninge na divlje vode. Jako bi voljeli kada bi se u Pagu, s obzirom na dobre uvjete za treninge, osnovao i klub te da se ostvari suradnja i da se u cijeli projekt uključe i djeca na Pagu. Uz ljetne treninge imamo i zimske treninge, a na Pagu bi i takve treninge mogli raditi, jer su uvjeti jako dobri.Čak i kada je bura, lako se prebaciti s jednog dijela otoka na drugi, tamo gdje je manje bure," rekao je Dubravko Lilek za Radio Pag.
Neven Martinis, tajnik kluba, rekao je za Radio Pag kako su u Pagu stekli puno prijatelja te kako je Paška uvala idealna za pripreme.
"Naš klub djeluje već devedeset godina i to je najstariji klub u Hrvatskoj. Radimo u prostorijama na Savskom nasipu u Zagrebu, a klub ima nešto više od 60 članova. Od toga je najveći dio djece i mladih do 25 godina, rekao je Neven Martinis.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK