slusaonica01
livestream01

 mobilni tim za covid

Zadarska županija osnovala je posebni mobilni tim za COVID-19, kojim koordinira Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije prema protokolu voditelja Službe za epidemiologiju


"Kako bismo pružili veću sigurnost stanovnicima, gostima i stranim turistima koji u sve većem broju dolaze u Zadarsku županiju, poduzeta je mjera zaštite od COVID-a 19 pokretanjem projekta osnivanja posebnog mobilnog tima koji će tijekom ljetne sezone uzimati brisove na terenu.." - stoji u priopćenju Zavoda.
Odluku da se osnuje mobilni tim za COVID-19 tijekom ljetne sezone donio je Stožer civilne zaštite Zadarske županije s dožupanom Šimom Vickovićem na čelu. Primarna zadaća ovog tima je pružiti pomoć epidemiološkim timovima Zavoda za javno zdravstvo sa svrhom učinkovitijeg uzimanja uzoraka na većem broju lokacija na području Zadarske županije.
Radno vrijeme posebnog tima je od 12 do 20 sati svakim danom. Jednom dnevno uzorkovanje će se obavljati na poligonu ispred ambulante na Ravnicama prema popisu napravljenom prethodnog dana. Rezerviranje termina za testiranje prijavljuje se na broj mobitela 099 537 9889 te na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Rezervacije se obavljaju u dogovoru s liječnikom obiteljske medicine ili Službom za epidemiologiju ZJZ-a Zadar. Ovim mjerama izbjegava se ugroza pacijenata i zaposlenika Opće bolnice Zadar, a proces testiranja je ubrzan. Ako epidemiolog temeljem telefonskog poziva smatra da navedeni simptomi osobe koja se javila odgovaraju simptomima COVID-a 19, dežurni COVID tim odlazi na adresu eventualno zaražene osobe te uzimaju bris i odnose ga na analizu.
"Ako je osoba zaražena, ovakvim postupanjem sprječavamo širenje virusa, a daljnje mjere ponašanja, izolaciju ili eventualno liječenje propisuje joj dežurni epidemiolog. Na ovaj način maksimalno se nastoji spriječiti prenošenje virusa s eventualno zaražene osobe." - kažu iz Zavoda za hitnu medicinu.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK