slusaonica01
livestream01

Radio Pag Kolan priopcenje

Stožer CZ Općine Kolan održao je sjednicu na kojoj su bili prisutni načelnik Općine Kolan Marin Pernjak i predstavnici Ravnateljstva CZ Zadarske županije na čelu s voditeljem Civilne zaštite Zadar Miroslavom Andrićem.


U priopćenju izdanom nakon sastanka navodi se:
-Na području Općine Kolan nema oboljelih osoba kao ni osoba u samoizolaciji.
-Trenutno na području općine boravi 2905 gostiju (obiteljski gosti) što iznosi 64,10 % u odnosu na isti period prošle godine.
-Na području Općine Kolan provode se sve mjere i preporuke Nacionalnog stožera i HZJZ u svim djelatnostima.
-Kontrolu i nadzor na terenu provodi Stožer CZ Kolan te inspektori Ravnateljstva civilne zaštitite u pratnji policijskih službenika.
-Temeljem Odluke Stožera civilne zaštite RH od 26. lipnja 2020. radi se nadzor provedbe preporučenih mjera HZJZ u noćnim klubovima Zadarske županije. Nadzor se provodi u dane vikenda (petak, subota, nedjelja/ovisno o aktivnostima kluba), a provode ga timovi sastavljeni od inspektora Ravnateljstva civilne zaštite u pratnji policijskih službenika. Zaključno sa 09.07.2020. izvršeno je 26 nadzora. Utvrđene nepravilnosti zabilježene su u 3 slučaja odnose se na nepridržavanje fizičke distance i korištenje plesnog podija te su izrečene 3 opomene.
- U vidu zaštite kako domaćeg stanovništva tako i gostiju koji borave na našem području Općina Kolan oformila je turističku ambulantu koja se financira iz sredstava Proračuna Općine Kolan
- U suradnji Stožera CZ Općine Kolan, Turističke zajednice Općine Kolan i Općine Kolan otkazane su fešte, organizirane zabave, koncerti kao i organizirani dolasci gostiju u ljetnoj sezoni, a sve u vidu sprečavanja širenja virusa COVID-19
- Općina Kolan nije izdavala suglasnosti za održavanje organiziranih zabava, festivala, koncerata i slično niti to namjerava izdavati do daljnjega
- Općina Kolan je donijela Odluku o ograničavanju radnog vremena prema kojoj svi ugostiteljski objekti i noćni klubovi unutar naselja na području općine mogu raditi maksimalno do 1 sat, a u noćnim klubovima izvan naselja radno vrijeme se ograničava na sljedeći način: 10-20 sati te 21–04 sata, a u vremenu jednosatne stanke nalaže se dezinfekcija objekata.
-Na području općine Kolan svi unaprijed dogovoreni festivali u turističkoj zoni Katarelac su otkazani.
-Na području turističke zone Katarelac Stožer CZ Općine Kolan vrši redovite nadzore preporučenih mjera Stožera civilne zaštite RH i HZJZ. Nakon provedbe nadzora utvrđeno je da na području Katarelca radi jedan klub dok ukupno na području zone Katarelca i Zrća rade četiri noćna kluba. Također su utvrđene manje nepravilnosti u provođenju preporučenih mjera na području Katarelca nakon čega je Stožer CZ Kolan izdao upozorenja te je pozvana inspekcija Ravnateljstva koja je provela nadzor.
-Nadzorom inspektora je utvrđeno da se noćni klub na području turističke zone Katarelac pridržava svih propisanih mjera kao što su brojač ulazaka gostiju, vodi se popisna lista gostiju sa kontaktima, postavljeni su dezificijensi na svim ulazima kao i obavijesti o dezinficiranju, mjerenje temperature na ulazima.
-Nakon nadzora i izvida inspektori Ravnateljstva civilne zaštite u suradnji sa policijom i pripadnicima CZ Općine Kolan povećat će nadzor i u dnevnim i u noćnim satima.
-Obzirom na sve poduzete mjere na području Općine Kolan onemogućeno je održavanje većih organiziranih javnih okupljanja (festivali, fešte, zabave, koncerti i slično).
Prema utvrđenom stanju na području Općine Kolan Stožer CZ Općine Kolan donosi zaključke koje upućuje Stožeru CZ Zadarske županije, Stožeru CZ Republike Hrvatske te na znanje lokalnim stožerima:
-povećati osobni prostor u m2 koji je propisao Stožer CZ RH radi smanjenja posjetitelja noćnih klubova,
-postrožiti kontrolu nadzora u svim prostorima u kojima se okuplja veći broj ljudi,
-provoditi kontrolu preporučenih mjera u dnevnim i u noćnim satima,
- apeliramo na autotaksi službe koje svoju djelatnost obavljaju na području Općine Kolan da se pridržavaju svih mjera koje je propisao Stožer CZ Republike Hrvatske i HZJZ,
-apeliramo da se u mjestima u kojima boravi veći broj gostiju, a posebice gosti mlađe populacije koji dolaze organizirano putem turističkih agencija, postrože nadzori preporučenih mjera u zatvorenim prostorima (trgovine, restorani, caffe barovi) zbog veće opasnosti širenja virusa COVID 19,
- obzirom na veliku bojazan širenja virusa među mlađom populacijom gostiju koja organizirano dolazi na područje otoka Paga, a uvelike posjećuje područje Katarelca i Zrća apeliramo na sve nadležne institucije da povećaju i postrože kontrolu nad kretanjem istih,
- Stožeru civilne zaštite RH daje se prijedlog da razmotri mogućnost ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata i ograničavanje broja gostiju na području cijele Republike Hrvatske.
Priopćenje su potpisali načelnik Stožera CZ Općine Kolan Josip Paladina i načelnik Općine Kolan Marin Pernjak

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK