slusaonica01
livestream01

Radio Pag Zabavni program

Zbog pandemije korona virusa ovog ljeta nema festivala na Zrću, ali nema ni festivala i raznih događaja u cijeloj Hrvatskoj. Ovog ljeta neće se održati Festival svjetlosti, Sea Star, Ultra, Pula film festival, Garden i drugi. Organizatori kulturno- zabavnih događanja, koncerata i festivala prvi su osjetili posljedicu pandemije korona virusa. U tom sektoru bilo je zaposleno više od 15.000 ljudi, od produkcije, organizacije, zaštite i realizacije. Prema planovima za 2020. godinu trebalo se organizirati oko 150 raznih događanja, a pretpostavljenom potrošnjom većom od 200 milijuna kuna. U Udruzi organizatora i glazbenih menadžera napominju kako im prijeti potpuno gašenje, ne samo zabave i koncerata, već i gašenje minimalno 15.000 radnih mjesta. Posljedica toga je i značajan pad svih drugih industrija koje oni pokreću.


"Ovo naše novo normalno postaje sve više nenormalno. Dok europske države donose hitne pakete mjera podrške industriji, većina naših kompanija nije uspjela dobiti ni odgovor na linije Hamag Bicra, a kamoli sredstva. Njemačka izdvaja 50 milijardi eura, Italija čak 130 milijuna eura, a Britanska vlada 1.57 milijardi funti. Kod nas se događa da svakodnevno lokalni stožeri šalju upute da se sve kulturne, sportske i koncertne manifestacije otkazuju neovisno o tome ima li zaraženih ili nema u njihovoj županiji," navode u Udruzi.
Darko Tuček, organizator i privatni poduzetnik u kreativnoj i glazbenoj industriji navodi kako se očekuje od Nacionalnog stožera da donese jasne kriterije po kojima će njihova industrija moći bar minimalno funkcionirati.
"Jer, po sadašnjima kriterijima nama nije ništa zabranjeno, a ništa nam nije dozvoljeno, već je sve nejasno preporučeno," rekao je Darko Tuček.

Izvor: novac.hr

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK