slusaonica01
livestream01

Radio Pag O turizmu

Premda podacima sustava eVisitor, broj dolazaka turista i ostvarenih noćenja na području otoka Paga otprilike je na razini od oko 50 posto u odnosu na prošlu godinu, no dojam mnogih je kako je turista zapravo mnogo manje. Promet u ugostiteljstvu i raznim drugim djelatnostima koje su povezane s turizmom manji je za oko 50 posto u odnosu na prošlu godinu. Nautičara je jako malo. Tako je, na primjer, prošlog ljeta od sredine srpnja u Paškoj uvali bilo dnevno i po nekoliko jahti, dok je ove godine prva jahta uplovila u Pašku luku 19. srpnja.

Mnogi iznajmljivači soba i apartmana nemaju popunjene kapacitete, rezervacija je malo, a mnogima se već postojeće rezervacije otkazuju. Većina hotela ne radi, a oni koji rade imaju promet znatno niži od prošlogodišnjeg. Po svemu sudeći, na otoku jedino dobro posluju kampovi. Između općeg dojma o sezoni i podataka eVisitora postoji velika razlika. Dobro upućeni u turizam u Hrvatskoj navode kako je do razlike u dojmu o turističkoj sezoni i podacima sustava eVisitor došlo jer se prije mnogi gosti nisu prijavljivali, posebno u kućama za odmor, odnosno u vikendicama. Tako je ovog ljeta u vikendicama prijavljeno čak deset puta više turista nego prijašnjih godina, odnosno u vikendicama boravi gotovo polovina od svih prijavljenih turista. Ove godine, zbog korona krize, svi turisti koji dolaze u Hrvatsku prijavljuju se u sustav eVisitor, jer ne žele riskirati. Tako se, zbog korona krize, ovog ljeta pokazalo kakvu nelojalnu konkurenciju svakog ljeta imaju domaći iznajmljivači, odnosno pokazuje se koliki je bilo onih koji su godinama iznajmljivali apartmane i sobe bez prijave turista.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK