slusaonica01
livestream01

Radio Pag PagArtFestival

U Pagu će se, od 1. do 12. kolovoza, održati 22. PagArtFestival. Festival će početi koncertom pijanista Lovre Pogorelića, utemeljitelja i umjetničkog direktora festivala, u crkvi sv. Frane. Pogorelić će izvesti Sonatu Slavenskog i odabir Transcendentalnih etida Franza Liszta, čije riječi citira kao uvod u ovogodišnje izdanje festivala: "Nisam komponirao svoja djela kao što neki oblače odijelo za misu...radije oživotvoreći ih iz istinskog žara vjere mog srca, kao što sam osjećao od svog djetinjstva."


U crkvi sv. Frane nastupit će proslavljeni bas bariton Krešimir Stražanac i pijanist Danijel Detoni koji će izvesti "Zimsko putovanje" Franza Schuberta. U Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja predstavit će se mladi glazbenici, trubač Tomislav Kreš i orguljašica Tea Kulaš koji će izvesti odabrane bisere barokne glazbe.
Festival će završiti u Starom gradu koncertom gitarista Krešimira Bedeka, koji će, u programu s djelima hrvatskih skladatelja, ostvariti praizvedbu skladbe Ivane Kiš naslovljenu Supertramp's Journal, uz video sa slikama Liat Chen u animaciji Roya Shapira.
"I ovoga ljeta festival priređuje koncerte ozbiljne glazbe u ozbiljnoj izvedbi, za ozbiljnu publiku. U ovim teškim vremenima i skromnim prilikama, u planu su četiri koncerta u razdoblju od 1. do 12. kolovoza," navode organizatori.
PagArtFestival financijski pomažu Ministarstvo kulture, Turistička zajednica Grada Paga, Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije te privatni donatori. Festivalu gostoprimstvo pruža Župni ured Pag. Organizator i producent festivala je Umjetnička organizacije "Lovro&Nina".

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK