slusaonica01
livestream01

Radio Pag Vinogradarstvo

Ministarstvo poljoprivrede uputilo je vinogradarima obavijest u kojoj se navodi:
S obzirom, kako sinoptičari najavljuju skoru promjenu vremena s mogućim oborinama, a vinova loza je još uvijek u osjetljivoj fenofazi razvoja, takvi će uvjeti pogodovati pojavi i širenju bolesti. Stoga bi je kroz naredno vrijeme valjalo zaštititi protiv uzročnika bolesti plamenjače (Plasmopara viticola), pepelnice ( Erysiphe necator) i sive plijesni (Botrytis cinerea).


Protiv plamenjače se može rabiti jedan od bakrenih pripravaka: Neoram WG ili Nordox 75 WG ili Champion 50 WG, ili neki drugi prema Fitosanitarnome informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na web adresi ( https://fis.mps.hr/trazilicaszb/).
Protiv pepelnice se može rabiti jedan od dozvoljenih sumpornih pripravaka: Chromosul 80 ili Cosavet DF ili Kalinosul 80 WG. ili neki drugi prema Fitosanitarnome informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na web adresi ( https://fis.mps.hr/trazilicaszb/).
Protiv sive plijesni (Botrytis cinerea) se može također rabiti jedan od dozvoljenih pripravaka: Cantus ili Pyrus 400 SC ili Switch 62,5 WG ili neki drugi prema Fitosanitarnome informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na web adresi ( https://fis.mps.hr/trazilicaszb/).
Provedbom zaštitnih mjera nužno se pridržavati uputa proizvođača rabljenoga sredstva za zaštitu bilja!
Upozoravamo na urednu popunu evidencijske liste rabljenih pripravaka, kao i na njihovo prikladno zbrinjavanje nakon uporabe!
Skupljanje ambalažnoga otpada SZB provest će se dana 20.08.2020. u Nadinskome blatu (maslinik OPG Ivan Atelj, 200 m južno od rampe za utovar grožđa), u vremenu od 08:00 -10:00 sati.
Ivan Šimičević, dipl.ing.agr.
E – mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK