slusaonica01
livestream01

Radio Pag Lav sv Marka

Na inicijativu benediktinki iz Benediktinskog samostana sv. Margarite u Pagu, pokrenut je postupak dugotrajne posudbe paškog reljefa Lava sv. Marka s Narodnim muzejom u Zadru. Časna majka Benedikta Halilović i ravnateljica Narodnog muzeja Zadar, mr.sc. Renata Peroš, potpisale su Posudbeni ugovor, čime je reljef Lava sv. Marka postao dio fundusa muzeja benediktinki.

Reljef Lava sv. Marka je po svim zakonskim propisima dopremljen u Benediktinski samostan sv. Margarite s krajnjim ciljem prezentacije javnosti u sklopu budućeg muzejskog Lapidarija kao dio bogate paške sakralne i kulturne baštine. Na ovaj način časne sestre Benediktinskog samostana sv. Margarite u Pagu svojim samozatajnim radom još su jednom pokazale predanost, ustrajnost i svjesnost o vrijednosti očuvanja bogatog kulturno-povijesnog nasljeđa grada Paga.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK