slusaonica01
livestream01

Radio Pag Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

U prigodi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, Udruga hrvatskih veterana Domovinskog rata grada Paga organizirala je prigodni program.

U sklopu programa podignuta je zastava na predjelu Gradac, iznad grada Paga, održana je komemoracija i polaganje vijenaca na groblju u Povljani i na Gradskom groblju u Pagu. Položeni su vijenci na groblju u Gospiću, a održana je i Sveta misa. Polaganje vijenaca bilo je u Marićima, a nakon toga održana je komemoracija u Ljubovu.
Izaslanstvo Grada Paga, na čelu s gradonačelnikom Grada Paga Antom Fabijanićem i zamjenikom gradonačelnika Davorom Fabijanićem, ujedno i predsjednikom UHVDR-a Grada Paga, i predsjednicom Gradskog Vijeća Grada Paga Jasnom Magaš, položilo je cvijeće zapalilo svijeće na Središnjem križu na Gradskom groblju u Pagu i na grob Mate Šavra koji je poginuo u VRO Oluja. Branitelji su položili cvijeće i zapalili svijeće i na grob Milivoja Pogorilića iz Povljane, koji je poginuo u VRO Oluja. Prigodom polaganja vijenaca nazočni su bili članovi obitelji poginulih u VRO Oluja i branitelji.
Mate Šavar iz Paga (17. 10. 1954.-4.8.1995.), bio je bojnik HV-a, zapovjednik 1. satnije 3 bojne, 118. domobranske pukovnije Gospić. Poginuo je na Ljubovu.
Milivoj Pogorilić iz Povljane (22. 12. 1965.-4.8.1995.), bio je časnički namjesnik 118. domobranske pukovnije Gospić. Poginuo je na Ljubovu.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK