slusaonica01
livestream01

 Radio Pag O turizmu na otoku

Prema podacima dijela turističkih agencija koja popunjavaju turističke kapacitete na području otoka Paga, posljednjih nekoliko dana bitno je smanjen broj turista.

Na državnoj cesti D 106, na dionici Paški most-Pag-Novalja sve više je vozila koja se kreću u smjeru odlaska s otoka, a manje je vozila koja se kreću smjerom dolaska na otok. Vlasnici suvenirnica, trgovina i ugostiteljskih obrta navode kako im je promet posljednjih nekoliko dana značajno manji. Vrhunac turističke sezone, tijekom koje je na otoku Pagu boravilo preko 40. 000 turista, očito je prošao. No, na otoku Pagu još boravi značajan broj turista, a uglavnom su iz Slovenije, Češke, Njemačke i Italije. Prema podacima HTZ-a, na razini Republike Hrvatske do sada je ostvareno oko 70 posto dolazaka torista i noćenja u odnosu na prošlu godinu. To se smatra uspjehom, jer se u vrijeme kada je krenula korona kriza, procjenjivalo kako bi i ostvarenje od 30 posto bio uspjeh. Na otoku Pagu u ožujku se također smatralo kako će biti uspjeh ako se ostvari oko 30 posto prošlogodišnjeg dolazaka turista i noćenja. Međutim, uspjeh je bio znatno veći, čak oko 70 posto. Najava dolazaka još ima tako da bi do konca kolovoza na otoku mogao biti zadovoljavajući broj turista. Ovog ljeta najbolje su radili kampovi, a dobro su bili popunjeni turistički kapaciteti u obiteljskom smještaju. Na početku turističke sezone neki hoteli nisu otvoreni, kao na primjer hotel Pagus u Pagu. Međutim, koncem srpnja i hoteli su počeli dobro raditi. Uglavnom, u okolnostima korona krize, većina onih koji se bave turizmom mogu, koliko toliko, biti zadovoljni. Istina, prihod je značajno slabiji od prošlogodišnjeg, ali u vrijeme kada je krenula korona kriza, mnogi nisu očekivali nikakav prihod.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK