slusaonica01
livestream01

Radio Pag Pag sigurno podrucje

Otok Pag je, što se bolesti COVID-19 tiče i raširenosti corona virusa, sigurno područje. Naime, do sada je na otoku Pagu od COVID-a-19 oboljelo tek 0, 1 % stanovnika, a tek nešto više ih je bilo pozitivnih na koronu, ali nisu razvili simptome.

Oko 0, 6 % stanovnika otoka bilo je u samoizolaciji. Posebna je sreća što je na otoku 0 % umrlih od COVID-a 19. Ove brojke ukazuju kako je broj oboljelih, pozitivnih i umrlih na otoku Pagu ispod državnog prosjeka, ali i prosjeka europskih zemalja. Njemačka je Ličko-senjsku županiju i Zadarsku županiju izostavila od područja koja su opasna za njihove građane koji ljetuju u Hrvatskoj, što je još jedna potvrda kako je otok Pag, koji je je dijelom u jednoj, a dijelom u drugoj županiji, sigurno područje. Slovenija je svojim građanima preporučila odlazak iz Hrvatske, ali se, prema izvješćima iz "Dela", u raspravi na sjednici Vlade Republike Slovenije, govorilo o brojkama bolesnih i pozitivnih na koronu na razini cijele Hrvatske, a pojedinačno se spominjala uglavnom Splitsko-dalmatinska županija. Talijanski mediji navode kako su za njihove građane Istra sigurno područje, a uz druga područja u Hrvatskoj koja su sigurna, spominju Zadarsku županiju i Ličko-senjsku županiju. Velika Britanija je svojim građanima koji se nalaze u Hrvatskoj preporučila povratak, ali pri donošenju takve preporuke pozivalo se na brojke bolesnih i zaraženih na razini cijele Hrvatske. Dakle, niti u jednoj raspravi o stanju s COVID-om 19 u Hrvatskoj nisu se na negativan način isticala Zadarska županija i Ličko-senjska županija. Otok Pag, potvrđuju brojke, ni na koji način nije područje koje bi strani turisti trebali izbjegavati. No, usprkos tome što je sigurno područje, otok Pag plaća cijenu zbog općeg stanja u Republici Hrvatskoj.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK