slusaonica01
livestream01

vrana2018 1 1

Udruga Paška alka sudjelovala je na manifestaciji "Dani Vitezova vranskih" koja se održala u Vrani i Pakoštanima.
"Ovo je bio naš uzvratni posjet udrugama koje sudjeluju na našem Paškom srednjovjekovnom sajmu," rekla je Ivana Portada, predsjednica udruge Paška alka. "Predstavili smo dio paške kulturne baštine, srednjovjekovne odore pučana i plemića."


Ovogodišnja manifestacija "Dani vitezova vranskih" bila je 12. po redu, a organizirali su je Udruga Vitezova vranskih u suradnji s Općinom Pakoštane i TZ Općine Pakoštane. Manifestacijom se oživljava burna povijest zaleđa Oćine Pakoštane prezentacijom viteških bitaka i srednjovjekovnog načina života. Na "Danima vitezova vranskih" sudjelovalo je oko 450 sudionika iz Hrvatske i inozemstva te oko 30.000 posjetitelja.
U petak i subotu, podno Maškovića hana u Vrani, bili su podignuti viteški tabori, održan je srednjovjekovni sajam i uprizorene su srednjovjekovne bitke. Nedavno obnovljeni Maškovića han poznat je kao najzapadniji je spomenik osmanlijske arhitekture u Europi iz 17. stoljeća, te po vitezovima templarima i vranskim priorim
U Pakoštanima je održana noćna pomorska bitka. Pomorska bitka je scenski spektakli u kojem sudjeluju drveni brodovi, leuti i brodovi s latinskim jedrom. Pobjedom kršćanske vojske nad Turcima završeno je trodnevno srednjovjekovno događanje.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK