slusaonica01
livestream01

Radio Pag Turizam istrazivanje

Zbog korona krize turistička sezona u Hrvatskoj bila je slabija od prošlogodišnje, što se osjetilo i na otoku Pagu. No, istraživanja pokazuju kako se trenutno bilježi interes Nijemaca, Austrijanaca i Švicaraca za turistička odredišta na hrvatskoj obali i otocima, što uključuje i otok Pag. Kao i tijekom ljeta, za otok Pag najviše je zanimanje za kampove i obiteljski smještaj izvan većih naselja, a najmanji je za hotele.


"Veliko istraživanje Travelcircusa na uzorku od gotovo 50 tisuća ispitanika još jednom potvrđuje kako je Hrvatska u ovoj vrlo izazovnoj godini zauzela poziciju vodeće turističke zemlje Mediterana, a destinacije na hrvatskoj obali i otocima svrstale su se među najtraženije inozemne destinacije DACH regije, Njemačke, Austrije i Švicarske. Hrvatska je tijekom ove godine ostvarila odlične rezultate i na drugim europskim tržištima što daje optimizam za nadolazeću 2021. turističku godinu tijekom koje ćemo našu zemlju još snažnije pozicionirati kao sigurnu turističku destinaciju bogate i raznolike turističke ponude," rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.
Podaci iz istraživanja pokazuju kako su Austrijanci najveću potražnju iskazivali za domaćim putovanjima čime je Austrija kao destinacija zauzela prvo mjesto po potražnji. Hrvatska je prema potražnji zauzela drugo mjesto, dok je Njemačka zauzela treće mjesto.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK