slusaonica01
livestream01

Radio Pag Paska uvala

Do 15. listopada na snazi je Odluka Ministarstva poljoprivrede od 24. listopada prošle godine kojom je u Paškoj uvali zabranjen izlov školjaka, spužava i ježeva. Nakon 15. listopada u Paškoj uvali moći će se vaditi školjke. Odluka, koju je potpisala Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, odnosi se na zabranu sakupljanja školjkaša, puževa, spužava i bodljikaša u Paškoj uvali, a radi znanstvene evaluacije stanja bioloških resursa u svrhu održivog upravljanja biološkim bogatstvima.

Iz resornog ministarstva nema informacija o mogućem produljenju roka zabrane izlova školjkaša, puževa, spužava i bodljikaša u Paškoj uvali. Nakon 15. listopada, odnosno nakon proteka roka zabrane, u Paškoj uvali moći će se posve legalno vaditi školjkaši, puževi, spužve i bodljikaši. Mnogi smatraju kako je zabranu trebalo produžiti, posebice jer se na ljeto, zbog širenja parazita, dogodio pomor konjki i loštura, odnosno periski.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK