slusaonica01
livestream01

Radio Pag Radovi na odlagalistu

Na odlagalištu Sv. Kuzam u Pagu započeli su radovi na realizaciji druge faze sanacije. Radovi obuhvaćaju izgradnju obodnog nasipa na izvedenom brtvenom sustavu i izgradnju dijela sustava za prihvat procjednih voda sa spojem na izvedeni sustav, a sve radi prihvata novog otpada od oko 22.800 m3.


Kako bi se na južnom dijelu odlagališnog prostora, odnosno na novoj plohi mogao odlagati neopasni otpad s područja Grada Paga i Općine Povljana, potrebno je izvesti novi obodni nasip, čija je funkcija osigurati stabilnost svog odloženog otpada te spriječiti prelijevanje procjednih voda izvan izvedenog temeljnog brtvenog sustava. Pravomoćna građevinska dozvola ishodovana je u travnju 2019. godine, a predviđeno vrijeme trajanja radova je 6 do 9 mjeseci. Vrijednost radova uređenja i sanacije odlagališta Sv. Kuzam - Etapa 1., Faza 2. iznosi 2.171.975 kuna s PDV-om. Grad Pag financira radove u iznosu od 25%, a 75% sredstava osigurano je iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Radove izvodi tvrtka G.T. Trade d.o.o. iz Splita.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK