slusaonica01
livestream01

Radio Pag Uzgajaliste riba Maun

Tvrtka Cromaris iz Zadra nositelj je projekta izgradnje uzgajališta riba jugozapadno od otoka Maun, na administrativnom području Grada Paga, u kojem će se godišnje proizvoditi do 5000 tona bijele ribe, lubena i podlanica. Pretpostavlja se kako će se na uzgajalištu zaposliti oko 30 radnika.


Na uzgajalištu će se koristiti suvremena tehnologija kaveznog uzgoja ribe primjerena za poluotvorena kanalska mora. U moru će se nalaziti plutajuće plastične kavezne konstrukcije i to četiri sklopa plutajućih platformi s dvanaest kaveza promjera 50 metara izrađenih od polietilena visoke gustoće. Na plutajuće platforme vješaju se mrežni kavezi i dodaju sidrene instalacije koje se sastoje od plutajućih bova, konopa i sidrenih betonskih blokova ili čeličnih sidara. Skladišta hrane, opreme i materijala nalazit će se na teglenici koja će biti usidrena na lokaciji. Na teglenici će se nalaziti i spremnik za uginulu ribu. Kopnena baza za planirano uzgajalište je pogon u vlasništvu Cromarisa u Gaženici u Zadru.
U tijeku je javna rasprava o Studiji o utjecaju na okoliš uzgajališta bijele ribe kod otoka Mauna koja će trajati do 7. siječnja iduće godine. Studija je izložena u sjedištu gradske uprave Grada Paga, na Branimirovoj obali br. 1, a može se razgledati za radnog vremena gradske uprave. Javnu raspravu pokrenuo je Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije. Javno izlaganje Studije održat će se 4. siječnja 2021. godine, s početkom u 12.00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Paga.
Pisana mišljenja, prijedlozi i primjedbe u svezi Studije mogu se dati na mjestu javnog uvida ili dostaviti poštom na adrese Grad Pag, 23250 Pag, Branimirova obala 1 i Zadarska županija, Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove, 23000 Zadar, Božidara Petranovića 8, najkasnije do posljednjeg dana javnog uvida.

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK