slusaonica01
livestream01

Radio Pag Cromaris Zadar

Prema podacima Fine, Cromaris iz Zadra, tvrtka koja će izgraditi uzgajalište bijele ribe kod Mauna, na području Grada Paga, spada među tri najveće tvrtke u Zadarskoj županiji, s prošlogodišnjim ostvarenim prihodom od 511,8 milijuna kuna. Na prvom mjestu je Aluflexpack Novi iz Poličnika, a na drugom je Tankerska plovidba.


Tvrtka Cromaris, s adresom Gaženička cesta 4/b, Zadar, utemeljena je 2009. godine, a djelatnosti su joj uglavnom povezane s marikulturom. Cromaris je sedma tvrtka u Europi u uzgoju orade i brancina, a ujedno i najbrže rastuća s trendom daljnjega rasta. Cromaris je u 2018. godini ostvario prodaju od 8.166 tona, što je za 11 posto više u usporedbi s istim razdobljem iz 2017. godine. Količinska prodaja na izvoznim tržištima porasla je 16 posto, od čega najviše na talijanskome, francuskome i njemačkome tržištu. Na inozemnim tržištima, ostvaruje se 79 posto količinske prodaje i 80 posto prihoda od prodaje. U Italiji, ključnome izvoznom tržištu, Cromaris postiže 45 posto veće prosječne cijene svježe ribe od grčke i turske konkurencije. U skladu s rastom količina i cijena, ostvaren je porast prihoda od prodaje za 13 posto. Prihodi od prodaje diferenciranih proizvoda, uglavniom očišćene i pakirane ribe, porasli su za 46 posto i čine 39 posto udjela u prodaji. Cromaris ulaže u marketing i razvoj branda uz proširenje kapaciteta u preradi i rastu udjela u prodaji diferenciranih proizvoda kao ključnih elemenata razlikovnosti u odnosu na konkurenciju.
Neke od registriranih djelatnosti tvrtke Cromaris su ribarstvo, mrjestilišta i ribnjaci, usluge, prerada i konzerviranje riba i ribljih proizvoda, proizvodnja hrane i pića, proizvodnja stočne hrane, trgovina na veliko i posredovanje u trgovini, kupnja i prodaja robe na domaćem i inozemnom tržištu, prijevoz robe cestom, prijevoz robe morem i priobalje, istraživačko razvojne usluge u ribarstvu i marikulturi radi poboljšanja postojećih i ostvarivanja novih proizvoda i tako dalje. Uzgajalište bijele ribe kod Mauna godišnje će proizvoditi do 5000 tona bijele ribe, lubena i podlanica, a pretpostavlja se kako će se na uzgajalištu zaposliti tridesetak radnika.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK