slusaonica01
livestream01

Radio Pag Uzgajaliste bijele ribe Maun Grad Pag

Projekt izgradnje uzgajališta bijele ribe kod Mauna ide dalje. Završena je javna rasprava o Studiji o utjecaja na okoliš, a održano je i javno izlaganje Studije. Tijekom javne rasprave i na javnom izlaganju, na Studiju nije bilo primjedbi. Uzgajalište bijele ribe kod Mauna radit će zadarska tvrtka Cromaris, treća tvrtka po prihodu u Zadarskoj županiji.

Za Grad Pag, ali i za otok Pag, to je važan projekt jer će se u pogonu uzgajališta zaposliti oko trideset radnika. Godišnje će se proizvoditi do 5000 tona bijele ribe, lubena i podlanica. Koristit će se suvremena tehnologija kaveznog uzgoja ribe primjerena za poluotvorena kanalska mora. U moru će se nalaziti plutajuće plastične kavezne konstrukcije i to četiri sklopa plutajućih platformi s dvanaest kaveza promjera 50 metara izrađenih od polietilena visoke gustoće. Na plutajuće platforme vješaju se mrežni kavezi i dodaju sidrene instalacije koje se sastoje od plutajućih bova, konopa i sidrenih betonskih blokova ili čeličnih sidara. Skladišta hrane, opreme i materijala nalazit će se na teglenici koja će biti usidrena na lokaciji. Na teglenici će se nalaziti i spremnik za uginulu ribu. Kopnena baza za planirano uzgajalište je pogon u vlasništvu Cromarisa u Gaženici u Zadru.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK