slusaonica01
livestream01

Rotor 03

Početkom veljače počet će izgradnja rotora na raskrižju D-106, ceste prema Starom gradu i ceste prema Lokunji.

Zaključeno je to na sastanku koji je održan u sjedištu gradske uprave Grada Paga, a na kojem su bili predstavnici Grada Paga, Hrvatskih cesta, tvrtke COLAS i i tvrtke KNAP. Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, zamjenik gradonačelnika Davor Fabijanić, voditelj tehničke ispostave Hrvatskih cesta Zadar, voditelj projekta David Milin, predstavnici izvođača radova i nadzorni inženjer obišli su i pregledali buduće gradilište kako bi dogovorili pripremne radnje i početak radova. Na temelju Sporazuma između Grada Paga i Hrvatskih cesta ishodovana je građevinska dozvola i kroz idućih deset dana započet će radovi na izgradnji rotora. Radove financiraju Hrvatske ceste, a Grad Pag je izradio projektnu dokumentaciju i riješio imovinsko-pravna pitanja i otkup zemljišta. Visina investicije izgradnje rotora iznosi 6,5 milijuna kuna.
"Zahvaljujemo predstavnicima Hrvatskih cesta, izvođača radova i nadzora što su danas došli u Pag kako bi dogovorili pripremne radnje oko ovog vrlo važnog projekta za naš grad. U narednih deset dana djelatnici tvrtke Pag II pripremiti će teren na način da će ukloniti reklame, prometnu signalizaciju i sve što je potrebno kako bi radovi mogli započeti 1. veljače 2021. godine. Radi se o vrlo zahtjevnom infrastrukturnom projektu jer će se morati pomicati postojeće instalacije. Radovi na izgradnji rotora će se izvoditi narednih 6 mjeseci te ćemo sa jednim dijelom u završnoj fazi ući i u turističku sezonu. Ovim putem unaprijed molimo građane Paga za razumijevanje i strpljenje te da koriste zaobilaznu cestu i poštuju privremenu regulaciju prometa koja će biti na snazi kada radovi krenu," rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK