slusaonica01
livestream01

Radio Pag Kolan i presuda

Na temelju presude Visokog trgovačkog suda RH pod Poslovnim brojem Pž-1355/19 preinačena je prvostupanjska presudu i usvojen tužbeni zahtjev kojim se nalaže Općini Kolan isplatiti Ministarstvu turizma iznos od 1.247.985,34 s kamatama u iznosu od 141.792,90 kn. Ukupan dug sa kamatama iznosi 1.389.778,24 kn.


Naime, Ministarstvo turizma se, zastupano po Županijskom državnom odvjetništvu, 20. rujna 2017. obratilo Općini Kolan sa zahtjevom za mirno rješenje spora u kojem je traženo da Općina Kolan odmah podmiri ukupan iznos koji je primila na osnovi koncesijske naknade za kamp Šimuni za razdoblje od 2013. do 2017. godine u iznosu od 1.247.985,34 sa zakonskim kamatama. Općina Kolan je zatražila sastanak te je na sastanku u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru ponudila Ministarstvu isplatiti ukupan iznos glavnice na način i u rokovima kako je primala uplate, s time da će iznos kamata uplatiti odmah po sklapanju nagodbe. To je, međutim, odbijeno. Nakon toga je održan sastanak u Ministarstvu turizma u Zagrebu koje je također odbilo ponuđen prijedlog isplate.
Županijsko državno odvjetništvo Zadar je 29. prosinca 2017. godine podnijelo tužbu pred Trgovačkim sudom u Zadru koji je 28. prosinca 2018. godine donio presudu kojom se odbija tužbeni zahtjev Ministarstva turizma. Ministarstvo turizma je uložilo žalbu na presudu, a nakon toga je Visoki trgovački sud RH donio presudu kojom je preinačio prvostupanjsku presudu i usvojio tužbeni zahtjev.
Na presudu Visokog trgovačkog suda nije moguća žalba.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK