slusaonica01
livestream01

Radio Pag Kamp Simuni

Jesu li nadležni u općinskoj upravi Općine Kolan od 2013. do 2017. godine godine znali da se koncesijska naknada koju dobivaju od resornog ministarstva odnosi na kamp Šimuni? Odvjetnik Hrvoje Bičanić, koji je u sporu oko koncesijske naknade zastupao Grad Pag, za Radio Pag je rekao: „Izvan svake sumnje je da su u Općini Kolan znali svrhu uplate, o tome nema spora. S predstavnicima Općine Kolan i ministarstva se pregovaralo, rješenje nije pronađeno i pokrenut je sudski postupak koji je okončan u korist Grada Paga.“


Gradski vijećnik Domagoj Vičević je rekao kako nema sumnje da su nadležni u Općini Kolan znali za što dobivaju novac, te navodi kako je priča o koncesijskoj naknadi koju je zadržavala Općina Kolan, a pripadala je Gradu Pagu, počela nakon što je, na prezentaciji kampa, postavio pitanje gdje ide novac od koncesije za kamp Šimuni. Odgovor nije dobio.
„Tada sam u računovodstvu utvrdio da koncesijska naknada koja pripada Gradu Pagu ostaje u Općini Kolan. To je bio početak postupka koji je na kraju završio tako što je Grad Pag dobio ono što mu pripada,“ rekao je Vičević.
Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je, navodi Vičević, u tom postupku bio dosljedan i išao je do kraja. A na kraju je Grad Pag dobio sredstva koja je zadržala Općina Kolan.
Resorno ministarstvo je koncesijsku naknadu uplaćivalo Općini Kolan jer se kamp Šimuni nalazi na području Katastarske općine Kolan, ali kako navode naši sugovornici, Općina Kolan je taj novac trebala odmah proslijediti Gradu Pagu jer je kamp Šimuni dio administrativne jedinice Grad Pag. No, iz nekog razloga, to nije učinjeno.
Nakon što je Grad Pag dobio koncesijsku naknadu za Šimune, na temelju presude Visokog trgovačkog suda usvojen je tužbeni zahtjev kojim se nalaže Općini Kolan isplatiti Ministarstvu turizma iznos od 1.247.985,34 s kamatama u iznosu od 141.792,90 kn, odnosno 1.389.778,24 kn što je nadoknada za ono što je plaćeno Gradu Pagu.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK