slusaonica01
livestream01

 Radio Pag Vijece Pag 02

U Kneževom dvoru u Pagu održana je 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Paga. Sjednicom je predsjedavao predsjednik Vijeća Dario Grašo (SDP).

Na sjednicu nisu došli vijećnici HDZ-a i vijećnici s liste Modesa. Također na sjednici nisu bili nazočni gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić i zamjenik gradonačelnika Davor Fabijanić. Dario Grašo je zatražio utvrđivanje kvoruma i kada je utvrđeno kako je na sjednici sedam od trinaest vijećnika koliko ih ima u Gradskom vijeću Grada Paga, počela je sjednica.
Gradsko vijeće je, bez rasprave i jednoglasno donijelo sljedeće odluke, odnosno imenovanja:
-Mandatno povjerenstvo:
Toni Herenda za predsjednika, članovi Edo Komadina i Veljko Pernar,
-Povjerenstvo za proračun i financije Gradskog vijeća Grada Paga:
Željko Maržić za predsjednika, članovi Edo Komadina, Domagoj Vičević, Dario Grašo I Veljko Pernar,
-Povjerenstvo za imovinsko pravna pitanja:
Željko Maržić za predsjednika, članovi Ivan Majić, Jasminko Herceg, Dario Grašo i Milan Brkljača,
-Povjerenstvo za Komunalno gospodarstvo:
Dario Grašo za predsjednika, članovi Željko Maržić, Milan Brkljača, Veljko Pernar i Mile Mandičić,
-Povjerenstvo za razvoj mjesne samouprave:
Veljko Pernar za predsjednika, članovi Dušan Herenda i Dražen Crljenko,
-Odbor za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata:
Edo Komadina za predsjednika, zamjenik Šime Vičević, članovi Jasenko Herceg, Duško Jajić i Alan Crljenko,
-Upravno vijeća Dječjeg vrtića Paški mališani Pag:
Toni Herenda, Mile Mandičić i Milan Brkljača
Pod 14. točkom dnevnog reda govorili su odvjetnici Hrvoje Bičanić i Dag Marinović koji zastupaju Grad Pag u raznim sporovima. S obzirom na dužinu rasprave, upućujmo na slušanje snimke na YOUTUBE kanalu Radio Paga. Vijećnici Domagoj Vičević i Željko Maržić su pročelnika za financije Diogena Šuljića pitali koliko godišnje Grad Pag plaća na temelju pravomoćnih presuda i ovrha. Šuljić je odgovorio kako se godišnje s tog naslova plaća tri milijuna kuna.
"Meni to nije jasno, dogodilo se jednom, dvaput, ali da se dogodi toliko puta, to ja ne razumijem," rekao je Domagoj Vičević. "I kako su se mogle dogoditi neke nagodbe i sporovi, a da to Gradsko vijeće nije znalo?"
Uobičajene točke dnevnog reda pod nazivom Vijećnička pitanja nije bilo. Naime, predsjednik Vijeća Dario Grašo je upitao ima li koje pitanje, na što su neki vijećnici upitali: A kome postaviti pitanje.

Na upit Radio Paga zašto nije bio na 23. sjednici Gradskog vijeća Grada Paga, gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je rekao:
"Kada se saziva sjednica Gradskoga vijeća, predsjednik Gradskog vijeća sjednicu mora sazvati u dogovoru s gradonačelnikom. Gradonačelnik je predlagatelj dnevnog reda. Predsjednik GV niti se konzultirao sa mnom niti me na bilo koji način kontaktirao oko saziva sjednice. Skupio je 7 potpisa i išao na čisto politiziranje i preuzimanje povjerenstava.
Sudske sporove stare 10 godina ne želim ni komentirati. Od 38 sporova Grad Pag je u mom mandatu dobio njih 37, a za njihovo vrijeme izgubili su sve sporove Grada. Njihovi odvjetnici Gradu Pagu su izdali račune od 500 000, 600 000 kuna za izgubljene sporove, za 2 odvjetnička računa. Toliko mi ne platimo za 8 godina rada odvjetničkom uredu koji radi za Grad Pag. Da nisu mijenjali odvjetnike i oni bi dobili sporove za Grad, ali očito je neki interes bio važniji.
Unatoč načinu sazivanja sjednice, bez koordinacije, ipak sam očekivao kako će govoriti o projektima. Nadao sam se da su donijeli projekte iz Županije ili ministarstava i rekli "Evo, ovo ćemo raditi za naš grad.". Ja bi rekao "svaka čast", ali o projektima i dobrobiti Grada Paga i građana ni jedne jedine riječi. Sramota. Samo njihovo uhljebljivanje u Povjerenstva i Odbore. "

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK