slusaonica01
livestream01

Radio Pag Dario Graso Priopcenje

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Paga Dario Grašo izdao je priopćenje za javnost u kojem navodi: Gradonačelnik Grada Paga ne želi dati financijsku dokumentaciju predsjedniku Gradskog vijeća, te je uveo strahovladu među djelatnicima gradske uprave. Naime, dana 30.prosinca 2020. godine dostavio sam zahtjev da mi se dostavi stanje računa Grada Paga na dan održavanja sjednice Gradskog vijeća (28.12.2020.), te izvršenje Proračuna s istim danom.

Također sam usmeno tražio sim karticu za telefonski broj kojim se koristi predsjednik Gradskog vijeća. Iako su pročelnici odradili traženo i dostavili gradonačelniku isto na stol, on to odbija dati, te je zabranio da se bilo kakva dokumentacija daje predsjedniku Gradskog vijeća bez njegovog znanja. Dana 01. veljače sam na sastanku s gradonačelnikom u njegovom uredu dogovorio načelnu suradnju oko sazivanja i predlaganja dnevnog reda za sjednice vijeća, te mi je obećano kroz dva dana preuzimanje kartice i tražene dokumentacije. Dana 2. veljače 2021. godine, za potrebe pripreme sjednice Gradskog vijeća, tražio sam otvorene stavke od obrta i poduzeća po osnovi naknade za javne površine, naknada za koncesijska odobrenja, zakupa poslovnih prostora, komunalnog doprinosa, komunalne naknade, naknade za koncesije. Nisam ni to do danas dobio. Zakon o lokalnoj samoupravi, te Poslovnik Gradskog vijeća, članak 68. (Službeni glasnik br. 05/9), govori da materijalno i financijsko poslovanje nadzire Gradsko vijeće, te sam kao predsjednik Gradskog vijeća dužan omogućiti dokumente da vijećnici to i mogu obavljati. Stoga sam u zaštitu institucije predsjednika Gradskog vijeća primoran pisati Ministarstvu pravosuđa i uprave. Pitam se kako će traženu dokumentaciju dobivati građani i novinari, kada ni predsjednik Gradskog vijeća to ne može dobiti. Zaustavimo samovolju gradonačelnika i privatizaciju gradske uprave.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK