slusaonica01
livestream01

Radio Pag Pokretne naprave na 10 godina

Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić za Radio Pag je rekao kako je ponosan što se uspjelo organizirati sistem po kojem će se javne površine za postavljanje pokretnih naprava davati u zakup na 10 godina, znatno duže nego prije. Naveo je kako se već sada gradskoj upravi javilo dvadesetak zainteresiranih zakupaca javne površine, što ocjenjuje jako dobrim.


"Na ovaj način davanja javnih površina u zakup omogućit će se obrtnicima i poduzetnicima isplativost ulaganja u posao, u postavljanje pokretnih naprava i postizanje jednog većeg standarda," rekao je gradonačelnik Fabijanić. "Kada se radi o davanju u zakup javne površine na samo godinu dana, to se obrtnicima ne isplati. Produljenjem roka zakupa zainteresirani za postavljanje pokretnih naprava lakše će se odlučiti na dugoročno ulaganje. U program produljenja roka zakupa javnih površina krenuli smo jer nam je želja omogućiti ljudima ostanak u Pagu, a ostat će ako imaju posao. To smatram posebno važnim, jer među obrtnicima koji žele postaviti pokretne naprave najviše ima domaćih ljudi."
Jedno od mjesta za postavljanje pokretne naprave nalazi se uz novo parkiralište na Goliji, a na tom mjestu je do sada bila pokretna naprava za prodaju autobusnih karata.
"To mjesto bilo je namijenjeno za prodaju autobusnih karata, ali dva puta bilo je na javnom natječaju i nitko se nije javio," rekao je gradonačelnik Fabijanić. "Nije, dakle, bilo zainteresiranih. Sada se na natječaj konačno javio jedan zainteresirani za drugu namjenu i dobio je to mjesto. Želja nam je da i taj prostor funkcionira te da se uklapa u okoliš i načinom na koji će biti uređen i namjenom. Što se tiče autobusnog stajališta, ono će do ljeta biti preseljeno na prikladnije mjesto, jer se na ovom sadašnjem mjestu ne uklapa u pro. Za školske autobuse bit će napravljeno posebno stajalište i neće biti nikakvih problema. Dakle, dosadašnji zakupac javne površine na Goliji nije pokazao daljnji interes i nije se javio na natječaj. Zbog toga se s njim i nije moglo sklopiti ugovor i to mjesto je dobio onaj tko se javio na natječaj."

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK