slusaonica01
livestream01

Radio Pag Temperatura mora iznad prosjeka

Tijekom dosadašnjeg dijela zime, na Pagu su dnevne temperature zraka bile čak do 9 stupnjeva iznad prosjeka. Zbog toga bi zima 2020./ 2021. godine mogla ostati zabilježena kao najtoplija od kada se na otoku Pagu bilježe meteorološki elementi. To se odrazilo i na temperaturu mora.

Prema podacima STI-a i višegodišnjem prosjeku, na Pagu je temperatura mora najniža u drugome dijelu veljače i iznosi 9, 9 stupnjeva. Međutim, ove godine, zagrijavanje mora je počelo ranije nego prijašnjih godina. Već 24. veljače temperatura mora bila je 11, 8 stupnjeva, a 25. veljače bila je 11. 9 stupnjeva. Na Pagu vrijeme kupanja uobičajeno počinje kada temperatura mora prijeđe 20 stupnjeva. To se, prema višegodišnjem prosjeku, dogodi u lipnju. No, ako se zagrijavanje mora nastavi na način kao u dosadašnjem tijeku zime, temperatura mora bi već u svibnju mogla prijeći 20 stupnjeva.

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK